Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Eerste parkoer met jonge paarden

Op zondag 14 februari zijn we, tussen de sneeuwbuien door, voor het eerst met de jonge paarden Electra vd Bunte Z en Folie Fleur vd Vijvereekce op springwedstrijd geweest in wisbecq. Ze hebben het allebei super gedaan!

Een voordeel van een strenge winter is dat we noodgedwongen moeten gaan trainen in een binnenpiste en zo zijn de paarden het vervoer op de trailer gewoon. Dit was dus geen probleem. Aangezien het lage aantal inschrijvingen had ik besloten om Folie in de 70 te starten en Electra in de 80. Zo was er geen haast tussen het wisselen van de paarden.

Eerst was het de beurt aan Folie. Heel voorbeeldig in de paddock bij het losrijden, maar ook heel onder de indruk bij het betreden van de toch wel imposante piste. Zoveel hindernissen had ze nog niet gezien. Ik had dan ook wel wat tijd nodig om ze aan het lopen te krijgen eens ze in de piste was. Maar na een aantal minuutjes besloot ze toch maar om mij te vertrouwen en heeft haar eerste parkoer mooi rondgesprongen.

 

Toen was het de beurt aan Electra. Na een paar toertjes te laten showen aan de longe, verliep de rest heel rustig. De aandacht was er volledig en ze had eigenlijk best wel vertrouwen in het gebeuren.

 

Bij het binnenrijden van de piste verdween de spanning even snel als ze gekomen was. Het was heel leuk om te ervaren dat ze haar eerste parkoer sprong alsof het was haar vijfde. Mooie sprongen over gans het parkoer en bij elke sprong groeide haar vertrouwen. Haar eerste parkoer was dubbel foutloos. Het tweede parkoer was ze mij iets te snel af en dus kon ik kennis maken met het witte zand. Minste van mijn zorgen, nu weet ik dat ze snel is en een verwittigd man is er twee waard.

Ik ben echt trost op de resultaten van beide jonge vosse merries!

PS. Bedankt Nico voor de mooie foto’s!

 februari 14th, 2010 | Gepost door Gotjee in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *