Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Crosstraining te Minderhout

Op zondag 21 maart zijn we met een groep gemotiveerde ruiters en paarden naar de Minderhoutse blauwbossen getrokken. De bedoeling van deze organisatie was vooral om beginnende ruiters en paarden vertrouwd te maken met het nemen van vaste hindernissen en terreinrijden in het algemeen. De interesse bleek in elk geval massaal te zijn, want in het totaal hebben maar liefst 13 ruiters (vooral amazones : ) hun weg gevonden naar de plaats van afspraak.

 

Om zoveel mogelijk rekening te houden met het verschillende niveau van de paarden en ruiters werd gewerkt in verschillende groepen. De eerste groep ging van start om 09.00u en de dag werd afgesloten om 18.00u. Telkens een sessie van twee uur per groep. Dit voelde aan als een goed ritme en er was voldoende ruimte om eventuele moeilijkheden individueel aan te pakken.

 

Mijn gevoel op het einde van de dag was in elk geval heel positief en elke keer ben ik terug onder de indruk van de reacties van de paarden. Eens ze de sprong gemaakt hebben, blijven ze hem maken. De stralende gezichten van de deelnemers spreken voor zich en geven mij dan ook enorm veel voldoening. Ik had het gevoel dat de grenzen van ruiter en paard werden verlegd. En wie weet ligt dit initiatief wel aan de basis van een nieuwe eventingcombinatie…

 

Het zou in ieder geval leuk zijnmaart 21st, 2010 | Gepost door Gotjee in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *