Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

De tijd staat niet stil

Sedert de oefencross in  Waregem is er reeds heel wat gebeurd.  De CNC Waregem en Tongeren zijn al voorbij, alsook hebben de jonge paarden hun ervaringen verrijkt op de OCC’s te Brugge en Torhout.

Korte samenvatting: ik kwam altijd tevreden naar huis =-)

En om iets meer in detail te treden.  In waregem kwamen Vasco en Ready aan de start.  Vasco heeft zijn beste beentje voorgezet, maar na Waregem heb ik toch beslist om Vasco onder het zadel van mijn lief vrouwtje te laten werken dit jaar.   Ik was benieuwd naar het gevoel op Ready.  Hij is altijd moeilijk in te schatten, maar achteraf bleek dat ik mij nergens zorgen over hoefde te maken.  Hij stond meer dan fris genoeg en heeft er nog steeds zin in.  Hoe meer hoe liever.  Hij liep een mooie dressuurproef,  in het springen heb ik mij laten verrassen door zijn frisheid wat ik betaalde met 4 balken en de cross eindigde hij foutloos met wat tijdsfouten.  Wat mij vooral is bijgebleven is dat hij mij over heel de lijn een beter gevoel gaf dan vorig jaar en dat het leuk was om terug aan het begin van het seizoen te staan.  Het was een heel leuk week-end.

In tongeren bracht ik enkel  Ready aan de start, dit in de Lo.  Mijn bedoeling was om deze wedstrijd te gebruiken als voorbereiding voor Arville.  Zo kreeg hij de kans om op een heuvelachtig terrein een rit in vertrouwen te lopen.  Ook was het heel goed om nog eens tussen de witte hekjes te lopen, want ook in Tongeren bleek dat deze omgeving toch wel wat stress teweeg brengt bij mijn viervoetige vriend.  Na een gespannen dressuur, foutloze jumping en cross binnen de ideale tijd, eindigde Ready to Go op een mooie zesde plaats.  En ik was heel tevreden naar huis te kunnen trekken met de wetenschap dat hij zich heel goed voelt.

De jonge paarde Folie Fleur en Electra hebben in Brugge en Torhout hun ervaringen verder uitgebouwd.  Ik ka n heel kort zijn.   Het zijn twee heel verschillende paarden, maar elk met hun kwaliteiten en moeilijkheden.  Toch zijn ze er allebei in geslaagd om mij een leuke en aangename rit te geven en hoe meer ik ze rij, hoe meer ik uitkijk naar de volgende wedstrijd en de volgende en de volgende …  =-) Enkele fotokes omdat ik zo fier op ze ben. Bedankt Nico, nogmaals, voor de prachtige foto’s!!!

 

Folie Fleur

 

Folie Fleur

 

Electra

Electra

 juni 20th, 2010 | Gepost door Brecht in Cross | Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *