Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Voorbije winter

Afgelopen winter zijn de paarden voorbereid op het komende crossseizoen. De jonge paarden hebben ervaring kunnen opdoen in indoor spring- en dressuurwedstrijden Hulsterlo, Overdijk, Stal Vanderhasselt, En ze deden het goed! Zo hebben ze geleerd om zich niet druk te maken op verplaatsing en geduldig te wachten op de vrachtwagen. Bovendien gaan ze steeds meer op een volwassen manier om met de dingen die ik hen vraag. We hebben dus niet stilgezeten tijdens de koude donkere winter..

Ready to go heeft kunnen proeven van de L-proef in Hulsterlo en de 1.20m bij Stal Vanderhasselt. En hij heeft mij zoals gewoonlijk niet teleurgesteld! De eerste keer was hij zich nog niet altijd bewust van waar de balken lagen, maar de tweede week had hij het begrepen. Hij geeft mij een goed gevoel en vooral veel vertrouwen voor de eerste CIC** te Velen die ondertussen snel dichterbij komt.

Naast de wedstrijden gingen de wekelijkse thuistrainingen uiteraard door (incl. watertraining voor Ready in Scheldewindeke, waarvoor dank).

Vrijdag 11 maart ging de eerste groepsles ‘samen in balans door’. Een nieuw initiatief waar ik vooral werk op het vertrouwen tussen paard en ruiter en de balans en evenwicht van de ruiter. Niet evident, maar 1 voordeel: balans en evenwicht kan je fel verbeteren door te oefenen. Vandaar een lessenreeks van 6 lessen met (1) cavalettiwerk en gritt-work om het paard in een basisritme te brengen en (2) opbouwend werk naar een combinatie die zonder beugels en teugels springt. De eerste les was alvast een succes en een fijne leerervaring voor paard en ruiter!

Op 13 maart tenslotte stond terug een eventingstage gepland in Minderhout. 9 crossruiters waren van de partij. Er werd in twee groepen gewerkt (groep 1 Lore/ Ines / Camille / Nico / Veerle (10u), groep 2 Lore / Hadewych / Danny / Nathalie (12u30)), dit keer met de focus op ontspanning en de zelfredzaamheid van de paarden.

Start crossseizoen Op zondag 3 april is het zover: we gaan van start met de eerste cross van het seizoen in Gavere (OCC Gavere geen klassement). Starlight heeft haar debuut in de C60, Folie Fleur van Vijvereecke treedt aan in de C80, Electra vd Bunte Z in de C90. Ik kijk er vol spanning en met veel goesting naar uit!maart 14th, 2011 | Gepost door Gotjee in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *