Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Electra en Folie bevestigen hun evolutie in Tongeren !!!

Voorbije week-end was ik blij dat we eindelijk konden vertrekken naar Tongeren. Thuis was ik de laatste tijd reeds heel positief over hun aanvoelen en dus was ik benieuwd over hoe ze zouden zijn “in the field”.  De bodem lag hard, maar organisatie had er alles aan gedaan om deze zo bereidbaar mogelijk te houden.   Dit alles en ook het weer zorgden ervoor dat Tongeren gewoon perfect was.

In dressuur liepen ze allebei volledig.  Folie laat haar al goed bewerken en ik kon ze dan ook al naar een mooie 7° plaats sturen.   Electra eindigde na dressuur op plaats 14.  In haar proef waren het opzijspringen en trippelen ook niet langer van de partij.  Over all was ik dus tervreden van het gevoel, het beeld en het voorlopige resultaat.

Springen in Tongeren is voor jonge paarden altijd heel leerrijk omdat de heuvels het echt wel extra moeilijk maken en paarden wel extra moeite moeten doen om uit te balanceren.  Missie geslaagd.  Beide paarden foutloze ritten met respectievelijk 2 en 4 strafseconden.

In de cross zijn het momenteel twee heel verschillende paarden.  Folie moet positief en overtuigend gereden worden.  Electra moet je volgens mij niet overdonderen, maar wel opbouwend te werk gaan.  Het wegparkoer in Tongeren vind ik dus persoonlijk heel goed, want paarden krijgen zo de kans om op hun eigen manier in hun juiste sfeer te komen.  Folie verscheen naar mijn gevoel dan ook vrij geconcentreerd aan de start en Electra stapte mooi ruim, ontspannen en met lange hals naar de start.   Goed uitgangspunt dus.   Folie kwam foutloos rond tot aan de trakhener.  Jammergenoeg hadden we daar twee stops, maar na dit euvel kwamen we voldaan aan de finish en ik denk wel dat ze veel geleerd heeft.

 

Electra kwam foutloos met wat tijdsfouten aan de finish.  Ze galoppeerde zo mooi in balans dat ik het niet wou verprutsen door ze te overvallen met snelheid.   Haar foutloze rit zorgden ervoor dat ze eindigde op plaats 8 in het eindklassement.  Folie haar sterke uitganspositie na het springen zakte tot plaats 18 in het eindklassement.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook Ines en Camille waren van de partij met hun paard.  Camille piloteerde Whitney naar plaats 9.  Dit was goed voor een klassering in de reeks B.   Proficiat aan paard en ruiter.

 

 mei 1st, 2011 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *