Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

CCI** Jardy, Ready to go heeft zich groots gedragen.

Zondagmiddag, 15/05/2011, 14.30u, we zijn op de terugweg naar huis. Met de eifeltoren voor ons en Haras de Jardy achter ons, Ready op de vrachtwagen van Nico (waarvoor dank) denk ik terug aan de voorbije dagen. Ik denk dat ik wel mag stellen dat de deelname met Ready aan de CCI** te Jardy een beloning is van de inzet van de laatste jaren. Ik ben mijn paard dan ook enorm dankbaar en ik vind ook dat hij zich echt wel ongelooflijk heeft ingezet! Merci Ready to go! Ook bedenk ik hoe we de toekomst gaan aanpakken, want het was niet alleen een fantastische ervaring, maar ook een heel goede leerschool voor de toekomst. Niet alleen voor de combinatie Ready en mezelf, maar ook voor het traject van de jonge paarden die momenteel thuis staan te wachten. Het beloofd dus ?

En dan de wedstrijd. Bij aanvang besloot ik te rijden, zowel in dressuur, cross als springen. Soms kwam dat goed uit, soms minder. Na dressuur had ik een goed gevoel, maar geen punten. Ready was wel geconcentreerd en wou wel werken, maar het beeld moet er volgens mij te haastig en ongecordineerd hebben uitgezien met alle gevolgen van dien. Dus stof tot nadenken voor de volgende. Na het verkennen van de cross verplichte ik mezelf dat ik mijn teleurstelling na dressuur snel moest vergeten, want makkelijk was het niet. Veel grote hindernissen, veel combinaties en vooral veel verwarring over naar waar je moest rijden. Het traject dat we moesten volgen was niet altijd logisch en vroeg dus wel de nodige concentratie.

Opwarmen van de cross verliep vlot, Ready was wakker en sprong sterk. En dan 3.2.1 ? start ? Nummer 1 ? goede afzet, goede sprong, maar na de sprong trok Ready naar links, was enorm onder de indruk en liep niet lekker. Hij was zo hard onder de indruk dat hij volgens mij even vergat wat er van hem werd verwacht. Het koste mij heel wat werk om hem aan het lopen te krijgen en rechtdoor te krijgen op de eerste sprongen. De 6 was een combinatie en daar liep het bijna mis. Ik haalde alles uit de kast en Ready volgde mij. Oef, dank u Ready voor de inzet. Braaf paard. Gelukkig waren de komende sprongen wel goed en was Ready back in the game. De rest van het parkoer verliep zonder noemenswaardige problemen en was genieten. Hij bleef zich inzetten tot de finish en we eindigden na de cross dan ook op een 27� plaats in het klassement. We stegen na de cross 30 plaatsen in het klassement, dus kunnen we stellen dat er wel wat gebeurd is in het terrein. Zondag, tijd om te jumpen. Het parkoer stond dik en in een grote piste. Ik besloot ook weer positief te rijden en door te gaan. Dat was mijn plan. Maar heb het maar half tot goed einde kunnen brengen. Een totaal van 24 punten was het resultaat, waar ik de verantwoordelijkheid op mezelf neem. Ready sprong goed maar in de dubbel- en driesprong ging het telkens mis. Dus dan lopen de punten snel op. Ik hoop hem te kunnen voorstellen in de CIC** te Arville zonder scherpe kantjes, maar ik ben vooral heel blij dat we goed zijn thuisgekomen van Jardy. Ik ben hem ook heel dankbaar omdat hij zo hard zijn best doet. Ready to go: een paard met klasse. Hier ook enkele actiebeelden: .mei 15th, 2011 | Gepost door Gotjee in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *