Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Vleugels in Diepenbeek.

Van 09 tot 10 juli waren onze tenten opgeslaan in Diepenbeek om er massaal deel te nemen aan de OCC en CNC.  Ikzelf had drie paarden aan de start.  Folie Fleur reeks J, Vasco van de Kempenhoeve Reeks L en Emico reeks Bo.  Daarnaast kwamen leerlingen Ines Heim, Danny Dedobbelere en Veerle Demeyere met hun paarden ook in de startbox terecht.

Diepenbeek was puur genieten.  Met Emico die er haar eerste nationale B liep na slechts 1 training te hebben gehad in de OCC te Ouwegem was het resultaat meer dan veel belovend.  Overal liet ze haar werkwillig karakter zien.   Dat ze lef heeft en slim is werd snel duidelijk.  Nu gaan we de komende maanden werken aan controle, want de rest doet ze met de vingers in haar neus.   Folie fleur heeft bewezen dat ze kan meedingen naar het podium.  Een vierde plaats na dressuur en terug een foutloze jumping is daar een bewijs van.  Het is leuk te zien dat haar springen echt constant wordt.  Ook in de cross verliep de start buitgewoon vlot en in tegenstelling tot Arville met full control.  Het harde werk op de heuvels van Arville heeft dus zijn nut gehad.  Maar … ze is gewoon nog niet klaar voor een snelle interpretatie van niveau-verschillen en drops ed.  Dit met een heel spijtige uitweigering in de a,b,c combinatie op hindernis 6.  Ik moest in  stap het parkoer verlaten,  Maar in mijn gedachten was ik al de verdere trainingen voor haar op dit gebied aan het plannen.  Want dat is wat zij momenteel ontbreekt, ze heeft gewoonweg nog te weinig van de wereld gezien.  Vasco van de Kempenhoeve  toonde een nette dressuur, springt sterker en sterker, foutloos en binnen de tijd, zijn cross was buitengewoon positief en zijn 8° plaats was goed voor een stekje bij de geklasseerden in zijn reeks.

 

In de CNC in Diepenbeek slagen ze er elk jaar in om een top-organisatie op poten te zetten, met een tof, uitdagend, maar eerlijk cross-parkoer te bouwen en dit voor al de verschillende niveaus.  Danny en Veerle reden beiden de occ 80 en waren uitermate positief over hun ervaringen. 

 

Naast de sport was het dit week-end ook volop genieten van de sfeer binnen onze groep.  De volgende generatie van de groep (ondertussen zijn er zes kids die het tentenkamp onveilig maken) hadden echt de tijd van hun leven.  Het weer was super, dus ’s avonds lekker lang praten bij een pint bier of glas wijn maakte voor ons van dit week-end echt vakantie.  Dit keer was het dus niet alleen de paarden die mij vleugels gaven, maar ook de enorme aanmoedigingen (lees hard gejuich en gejoel) van heel de bende supporters die mij tijdens de rit met Vasco bijna van mijn paard bliezen.  Bedankt allemaal!!!

 

Nog enkele foto’s die werden genomen door stal van Eyck en Nico.

 

 

 juli 11th, 2011 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *