Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Overwinning te Nokere reeks J voor Electra van de bunte Z.

Op 06 en 07 augustus 2011 werd Nokere the place to be voor alle eventing-liefhebbers van Belgie. Dus wij waren ook van de partij. Ikzelf kwam aan de start met Electra van de Bunte Z in de reeks J en met Ready to Go in de reeks Z. In deze laatste reeks werd het Belgisch kampioenschap verreden. Mijn goed gevoel van de laatste weken op Electra werd bevestigd met een mooie dressuurscore. Ze werd tweede na dit onderdeel. Het springen verliep vlekkeloos en ze sprong terug foutloos rond. Dit resultaat bracht ons op een voorlopige eerste plaats. In de cross had ik echt een heel leuke rit. Elke sprong groeide haar vertrouwen en sprong ze beter, ze liep snel en in vertrouwen. De waterinsprong was genieten. Het is altijd leuk om een overwinning te behalen, maar het is nog leuker als dit kan gekoppeld worden aan een goed gevoel.

Foto: Electra op weg naar de eerste plaats (bron: stal van Eyck)

Zowel voor Ready als voor mezelf was het de eerste maal dat we deelnamen aan het BK senioren. We reden onze beste dresuurproef van dit jaar, dus daar waren we toch al tevreden. Bovendien zat het gros van de deelnemers na dit onderdeel heel dicht op elkaar. Het springen daarentegen gebeurde in de regen en voor mij niet zo goed. Ik liet mij meenemen in het enthousiasme van Ready. Daardoor bracht ik hem in de problemen in de dubbel en kreeg als gevolg 12 punten na deze rit. De cross stond moeilijk gebouwd en vooral op het water bleek het niet al te makkelijk te zijn, want heel wat combinaties liepen daar een weigering op. Ready was terug ongelooflijk moedig en wij brachten hem foutloos rond, dit onder luid gejuich van de supporters. Deze sterke prestatie in de cross bracht ons terug naar een 11� plaats in het eindklassement. Het was een prachtige wedstrijd. Foto: Ready to go op weg naar terug een foutloze en snelle cross. (bron: stal van Eyck)

Ook leerlinge Camile Buyck en haar merrie Whitney kwamen aan de start in de L-cross. Zij reden naar een tweede plaats in het eindklassement. Ze begon met een heel mooie dressuur, goed voor een 6� plaats. Het springen verliep vlekkeloos en ze bleef foutloos, daardoor klom ze naar de 5� plaats. De cross bleek kinderspel en ze galoppeerden op de ideale tijd door de finish wat haar, verdiend, naar de tweede plaats bracht. Proficiat!

Volgende week komt stal vandendriessche uitgebreid aan de start in de CNC te Brugge. Ines Heim brengt haar Paddincton voor in de reesk B. Danny de Dobbeleere en Delice maken er hun debuut in de reeks B. Nicolas Thils komt er aan de start, eveneens in de reeks B, met zijn groot galopperende merrie. Camille Buyck en Whitney starten in de L. Ik kom er met Emico (Bo) en Electra (J) aan de start. We kijken er met vollge goesting naar uit en hopelijk een heldere hemel!!!augustus 7th, 2011 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *