Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

CNC Waregem … mooie wedstrijd. (21/04/2012 – 22/04/2012)

Vanuit mijn optiek was Waregem een test en natuurlijk hadden we dit graag gekoppeld aan foutloze ritten in de cross, maar daar bleek het nog wat vroeg voor te zijn. We brachten Starlight en Wolkenprinz aan de start in de reeks Bo, Emiko en Electra van de Bunte Z in de reeks M.  Allemaal onervaren paarden voor hun niveau. En dat maakte het natuurlijk wel een beetje afwachten van hoe alles zou verlopen.  Met Star zijn we erin gevlogen en dat resulteerde in een mooie voorwaartse rit met 1 weigering.  Nog een paar keer zo’n ritten maken en ze zal er volledig mee weg zijn.  Haar eerste meerdaagse wedstrijd konden we afsluiten met plaats 15 in het eindklassement.   Wolkenprinz heb ik enkel dressuur gereden en gesprongen en na deze onderdelen stond hij op plaats 11 in het voorlopige klassement. Hij kwam niet aan de start in de cross omdat ik vond dat hij er nog niet klaar voor was.  Zijn vertrouwen is nog broos en ik wil hem niet onnodig in de problemen brengen.   Electra reed naar mijn gevoel een mooie dressuur, natuurlijk nog spanningen hier en daar en twee fouten in de contragalop.  Dus dat beïnvloede wel de score en ik bleef dan ook steken op plaats 28.  Goed, in het begin is het goede gevoel belangrijker dan resultaat.  Alles relativeren blijft dus de boodschap. In het springen bleef ze foutloos op de hindernissen, maar noteerden we 13 punten voor tijd.  Ook hier weer hetzelfde verhaal, we reden op controle en dan moeten we de bluts met de buil pakken.  In de tussenstand van het klassement maakte dat geen verschil uit, want het bleek voor iedereen wel een moeilijk parkoer om foutloos te blijven en velen hadden fouten op de hindernissen. De cross verliep vanaf de start vlot, ze galoppeerde snel, sprong vlot en in vertrouwen, maar de 5a en b bleken nog te vroeg. Ik slaagde er niet in om ze mooi voor de B te krijgen met een run-out als gevolg en vertrouwenverlies op de 6.  Twee weigeringen vroeg in het parkoer, de rest deed ze voortreffelijk.  Jammer maar helaas.  De prijs van het leren moet betaald worden.  Voor Emiko verliep de wedstrijd eigenlijk wat gelijkaardig.  In de dressuur verwacht ik vooral gehoorzaamheid in de proef. Ik kreeg die ook en ikzelf heb dus gekregen wat ik wou op zaterdag.  Ik ben er mij van bewust dat we op dit moment nog niet komen tot rijden en dus blijft een goede klassering in dit onderdeel nog uit.  Hopelijk kunnen we op dit gebied snel een verbetering doen ontstaan.   Het springen was top! Op hindernis 1 een balk,  maar we herpakten ons direct en sprongen dan zonder problemen en zoals het moet rond met slechts 2 seconden buiten tijd.  Een snel en vlot parkoer. De cross begon top, maar op 5a en b bleek ook hier ervaring te ontbreken.  Hier kwam ik wel goed voor het B-element, maar Emiko zag het nog niet zitten om deze punt te springen.  Opnieuw aanrijden bleek voldoende te zijn.  De zes bleek ook te smal te zijn om, met de 5b nog in haar gedachten, die van de eerste keer te nemen.  Vanuit mijn standpunt kreeg ik wel een goed leermoment, want we bleven wel voor de sprong en geen run-out.  Tweede keer aanrijden bleek wel ok. De rest kwam ook makkelijk en bleek geen probleem meer te zijn.  Waregem 2012 was  een mooie wedstrijd, ik heb ,mijn inziens, vanuit het africhtingstandpunt progressie gemaakt en ben echt benieuwd hoe we het in Mont-le-soie er zullen vanaf brengen!

Ook kwamen tal van leerlingen uit “the Ready-to-Academy” aan de start.  En niet zonder slag of stoot.  Dressuur deden ze allemaal voortreffelijk, jumping verliep vlot voor Ines, Camille, Nico en Davina.  Danny en Veerle moesten teleurstellend de wedstrijd staken omwille van ongehoorzaamheden in de jumping. Ines kwam ten val in de cross en werd bijgevolg uitgesloten. Nico en Davina kwamen foutloos aan de finish en reden een heel mooi parkoer. Camille kwam in de reeks M met 1 weigering over de finishlijn.

Voor Camille was het haar eerste deelname in de reeks M en voor Davina haar eerste nationale wedstrijd in de reeks B!  Voor Danny was het ook zijn proefstuk in de reeks L.  Ik wil deze combinaties eens extra in de verf zetten met hun puike prestatie, desondanks de teleurstelling die Danny moest verwerken. Een eerste maal aan de start in een nieuwe reeks is toch altijd wel een grote stap.  Voor meer info over de “Ready to Go-Academy” en hun resultaten kan je terecht onder de rubriek diensten waar je doorklikt naar begeleiding.

Video Electra Van de Bunte Z reeks midden CNC Waregem 2012

 april 23rd, 2012 | Gepost door Brecht in Cross | leerlingen | Uncategorized | wedstrijden

2 ResponsesLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *