Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Arville … en plots valt alles op zijn plaats!

Eind juni, het begin van een mooie wedstrijd.  Meer bepaald de CCI*/**/*** en CNC te Arville, Belgium.  Tegenwoordig een niet te missen place to be voor al wie van eventing houdt.  Niet alleen de idyllische locatie, maar ook de professionele organisatie maken van dit gebeuren een hippisch festijn waar topsport, ontspanning en emoties als naald en draad verweven zijn.

Voor ons team heel wat op het menu.  Electra van de Bunte Z (eigenaars gebroeders Heim) maakte er haar debuut in de CCI*.  Whitney en Camille Buyck debuteerden ook op CCI*-niveau en speelden eveneens mee naar de nationale titel voor het BK van de junioren 2012.  Danny De Dobbelaere, Veerle De Meyere en Nicolas Thils kwamen in de reeks L aan de start.  Starlight mocht voor het eerst spelen tussen haar leeftijdsgenoten in de reeks J.   Er viel voor ons dus heel wat te beleven op deze vier-dagen durende wedstrijd.

Electra van de Bunte Z liet haar kwaliteiten zien.  Dit resulteerde zich niet alleen in een 19° plaats in het eindklassement, maar ook in een goed gevoel over heel de wedstrijd.  Van de eerste keuring tot de laatste bleef ze fris en alert.  In de dressuurproef liet ze regelmaat en kracht zien.  De cross konden we nu op tempo brengen (slechts 9 seconden buiten tijd) en het springen deed ze foutloos en zonder tijdsfouten.   Dit alles was voldoende om een plaats binnen de geklasseerden te verkrijgen.  Het volledige resultaat kan je hier volgen.

http://www.rechenstelle.de/2012/arville/

dressuur Electra

Electra aan het werk in de middendraf.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de mooist van het land?

En dan komen we bij het hoofdstuk Camille Buyck en Whitney.  Arville stond al lange tijd in hun agenda aangekruist en voor mij was het achteraf alleen maar een bevestiging dat het inderdaad goed was dat we daar present tekenden.  Ze reden zowel naar mijn gevoel als naar Camille haar gevoel een wedstrijd die vanuit het “buikgevoel’ kwam, en dit in de drie disciplines.  Dressuur moest ze in de regen doen, maar daar toonde deze combinatie juist heel wat zelfbeheersing.  De siutatie zorgde voor een ietwat mindere score, maar wij zagen wel dat het goed zat.  De moeilijke cross zorgde voor een shake in het klassement. Het feit dat Camille foutloos en slechts 1 seconde buiten tijd finishte en het feit dat Camille haar hoofd koel kon houden tijdens de jumping (foutloos zonder tijdsfouten) bracht ze verdiend naar de derde plaats.  Brons, een medaille, 15 jaar, veel plezier, mooie herinnering, …  heel wat ingrediënten die haar zullen helpen om in de toekomst nog sterk uit de hoek te komen.   Ik wens je van harte proficiat, geniet van dit moment!

Camille wint brons op BK junioren 2012

Een kippevel moment.

Naast het internationale gebeuren moest er ook wel wat waargemaakt worden op het nationale traject.  Voor Nico en Veerle was het hun debuut in de reeks L.  Dit is toch altijd een uitdaging en in mijn ogen een grote stap.  Ze deden het echt voortreffelijk.  Ze slaagden erin om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.  Nico bewees zijn vorm des te meer door Folie zonder hindernisfouten aan de finish te brengen.  Voor Danny eindigde de wedstrijd wat in mineur, want ze moesten na drie ongehoorzaamheden in het springparkoer de wedstrijd staken.  Maar desondanks bleef hij wel het hele week-end top en superleuk gezelschap.  Ik en iedereen rond om mij heeft mogen genieten van zijn aanmoedigingen en zijn supporteren.  een mooie eigenschap om in tegenslag te blijven pieken.  Bedankt Danny.

Reality geeft Veerle vleugels op het domein in Arville

Nico neemt met stijl en nodige enthousiasme de gevreesde splash

Zo zie je maar:” en plots … valt alles op zijn plooi en lijkt het leven mooi, het is een wonder, ja plots valt alles op zijn plaats, draait niets nog tegendraads, het is een wonder!”

Bedankt aan Simon Goorts en Sonja Gillard voor de foto’s.

groeten, Brecht.

 

 

 juli 5th, 2012 | Gepost door Brecht in Uncategorized

One ResponseLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *