Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

CIC* Varsseveld verliep vlot.

Van 14/09 tot 16/09/2012 werd er in Varsseveld een CIC*/** verreden op het hippisch festijn te Varsseveld, Nederland.  Electra van de Bunte Z werd ingeschreven in de CIC* en liet haar kwaliteiten zien.

Over haar prestatie tussen de witte hekjes ben ik zeker tevreden.  We kunnen op dit moment wel een betere proef tonen, maar desondanks was het toch een mooie en correcte proef.  Dit werd dan ook al geapprecieerd, althans toch door de jury bij B.   Daarvan kregen we score van 55 punten, wat goed was voor een voorlopige 12° plaats in de tussenstand na de twee dressuurdagen.  Van de jury bij C daarentegen strandden we op plaats 57 na het onderdeel dressuur.  De optelsom bracht ons dus op een teleurstellende score van 58.4 punten in het totaal, goed voor een 41° plaats op 79 starters voor aanvang jumping en cross.   We blijven verder werken en ons doel is om door gelijk welke jury, bij gelijk welke letter geapprecieerd te worden omwille van een goede prestatie.  Ben benieuwd naar wat we op de volgende wedstrijd kunnen tonen.

Electra geconcentreerd aan het werk tijdens losrijden.

Ik reed dressuur op dag 1, dus hadden we op zaterdag meer dan tijd genoeg om parkoer rond te gaan en te genieten van de mooie wedstrijd.  We hebben dan ook genoten van onze tijd samen.  Liany vond het ook super om mee het parkoer rond te gaan.  Zij is nog niet schoolpichtig.  Iony kon jammergenoeg niet mee, want de plicht van de schoolbanken van het eersrte studiejaar moet gerespecteerd worden. Gelukkig zijn er oma’s, bompa’s, en tante’s die dit kunnen opvagen.   We namen enkele foto’s van onze verkenning.
 
 

Liany voelt zich ongenaakbaar op de Varsseveldse sprongen.

 

prachtig eventingparkoer in een typisch hollands landschap, idyllisch ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ik overweeg mijn kansen op moeilijke punt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag,16/09/2012, laatste wedstrijddag.  Dit begon vroeg, want wij moesten springen om 09.00u.  Er werd in de hoofdpiste een mooi springparkoer neergepoot.  Electra sprong met het grootste gemak, een goed ritme en goede gehoorzaamheid het parkoer foutloos rond binnen de tijd.  Je kan haar kunnen bewonderen op de bijgevoegde video.

http://www.youtube.com/watch?v=pY__F7tjy3k

De cross was aan de maat en uitdagend gebouwd.  Wel zo dat je op de moeilijkste sprongen alternatieven kon nemen, maar daar had ik bewust op voorhand niet voor gekozen.  Ik wil namelijk elke opportuniteit gebruiken om Electra zo veel mogelijk te laten leren voor de toekomst.   Alles was aanwezig in de cross en vooral veel greppels.  Electra gaf mij een heel goede rit en ze bevestigde volledig in vertrouwen te zijn.  Snel en correct bleven we foutloos tot op de 6 na laatste hindernis.  Daar nam ik dus de moeilijke punt rechtdoor en dit was gewoon nog niet duidelijk voor haar.  Ze stond stil voor de sprong en had totaal geen idee waar ze eigenlijk heen moest springen.  Jammer, maar daarna nam ze het wel goed aan en ze eindigde de cross daarna alsof ze had geen stop gehad.  Overall was de missie dus geslaagd. Slechts 30 van 75 starters in de cross bleven foutloos en veel van die 30 namen dan ook alternatieven.  Het was dus best wel een selectieve cross, maar heel fijn te rijden.  Voor ons, net wat we nodig hadden!

team Electra vd Bunte Z en Brecht keren gelukkig terug, powered en fueled by HeimPolé. Bedankt voor het vertrouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindresultaat: plaats 37.  De volgende wedstrijd op de agenda is Anzegem en wij zijn van plan om met dezelfde ingesteldheid aan de start te komen!  Ook Emiko en Starlight zullen van de partij zijn in Anzegem.

 

 

 

 

 september 18th, 2012 | Gepost door Brecht in Uncategorized

One ResponseLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *