Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

CIC* Anzegem …

Was voor mij de laatste eventing-wedstrijd van 2012.  Prachtig weer, super locatie, mooie cross.   Kortom, genieten van begin tot einde.

Emiko en Electra liepen de CIC*, Starlight de J.  Voor Emiko was het haar debuut op  internationaal niveau.  Merkwaardige prestatie, want zij evolueerde op 1 jaar tijd van reeks B naar CIC*.   Gedurende het hele seizoen had ik het gevoel dat het goed zat met deze merrie.  Het was zeker niet makkelijke en het ging niet zonder slag of stoot.  Zo is het momenteel bv nog niet mogelijk om een mooie dressuurproef te rijden en ook bleef het in de jumping en cross zoeken naar de beste manier om met haar te communiceren.  Maar … in Anzegem kon ik toch spreken van een doorbraak.  Het resultaat op papier is daar zeker nog geen getuige van, maar het gevoel van de ruiter echter wel.   Ze liet haar rijden over de hele wedstrijd, ik kon haar stress omzetten vooraleer het escaleerde en ze liep tot nu toe haar beste cross.   Ik hoop echt dat we deze winter met haar een serieuze stap voorwaarts kunnen zetten om zo volgend jaar haar kwaliteit ook op papier zichtbaar te maken. 

Mooie foto, bedankt jeffrey fierens! Emiko met de juiste focus.
 
Electra van de Bunte Z gaf mij ook leuke wedstrijd,  maar kende wel geen happy-ending.  Het is te zeggen,  op het a-element van sprong 13 kwamen we ten val.   Tot daar reden we naar mijn gevoel een heel sterke cross.  Overal had ze de juiste aanpak.  Ook het wisselend terrein had op haar geen invloed.  De elephant trap gevolgd door een smalle heg verliep feilloos, maar op 13 kwam ze, en ik dus ook, ten val.  Jah, part of the job.  Geluk bij een ongeluk, electra mankeert niets en ik kwam er met wat deuken hier en daar vanaf .  We reden een dressuur van 52.08 strafpunten.   Ik was blij met die score omdat we eigenlijk niet konden opwarmen.  Er was een miscommunicatie geweest ivm starttijden, waardoor wij de kans niet kregen om op te warmen.  De basis voor Electra blijkt echter wel ok te zijn, want ik was in staat om ze zonder kleerscheuren en toch mooi in het beeld door de proef te loodsen.  Jumping was zoals gewoonte: heel sterk. 
 

Electra maakte dit jaar enorme vorderingen. Ook in dressuur bleef dit niet onopgemerkt. foto CCI* Arville

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 En last but not least was ons groentje Starlight.  Dit jaar kreeg zij de kans om het hele circus te leren kennen.  Voor haar was het echt wel heel belangrijk dat we dit stukje per stukje inlepelden, want aanvankelijk had ze er geen vertrouwen in.  Dat het goed was bleek aan de finish van cross reeks J.  Ze crosste vol zelfvertrouwen en zonder aarzeling van sprong 1 tot de laatste.  De nationale reeks in Anzegem was alles behalve makkelijk voor jonge paarden.  Voor mij een heel mooi resultaat en het deed deugd om te kunnen genieten van het werk van voorbije jaar.  Er moet inderdaad heel wat gebeuren voor begin seizoen 2013, maar nu is ze klaar om de te beginnen met de leerstof.  Ze is happy en staat aan mijn kant.  Ik kijk echt uit om nu met haar stap verder te gaan.
 
 
 
 
 
 


oktober 11th, 2012 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *