Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Carrouselrijden tijdens de balansles

02/12/2012, de eerste sneeuw van deze winter viel uit de lucht, maar dit kon een 8-tal enthousiaste ruiters en amazones niet weerhouden om met hun paard richting balansles te trekken.  Deze keer hadden we de binnenpiste bij Van Mulders gereserveerd zodat we, weer of geen weer, konden trainen.  En dat deden we ook.  Deze keer koos ik voor het carrousselrijden omdat dit een goede oefening is om de gehoorzaamheid van paard te optimaliseren.  Het is niet vanzelfsprekend om 8 verschillende paarden in de oefeningen te krijgen.  Elkeen heeft zijn eigen ritme en eigen karakter.  Het is dus absoluut noodzakelijk dat het paard de hulpen zowel mentaal als fysisch doorlaat, want dan  pas kan je 8 ruiters samen doen rijden alsof het was er 1.  Van balans gesproken.  Ik was tevreden van de reacties en het was vooral een bewustwording bij veel combinaties.  De reacties waren positief en de link tussen de stress en moeilijkheden die we terugvinden in een dressuurproef, kwamen ook hier aan de oppervlakte.   De kwaliteit van de foto van de trainigsessie is niet optimaal, maar hij brengt toch wat kleur op deze grijze dag 🙂

Het enthousiasme in de groep was hoog en dat doet mij plezier! Een bende die er iets voor overheeft.

 december 3rd, 2012 | Gepost door Brecht in Uncategorized

One ResponseLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *