Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Vroege start in CIC* te Fontainebleau

Emiko en Electra vd Bunte Z mochten allebei de vrachtwagen op van Heim Polle om deel te nemen aan de cic* te Fontainebleau. De reis verliep, net zoals de wedstrijd heel vlot. Voor ons was het een hele uitdaging gezien de tijd van het jaar en de strenge winter die we te verduren kregen. Op een meerdaagse wedstrijd leren de paarden veel en dit was nu niet anders.

De dressuur verliep voor beide paarden met nog wat scherpe kanten. Emiko viel in galop in de middendraf, maar ze wist wel haar concentratie te houden in de rest van de proef. Dus wij spreken wel van een doorbraak. In de jumping was ze buitengewoon goed en de fouten die we kregen komen voort van gebrek aan ervaring. De cross was eerlijk, maar uitdagend gebouwd en met Emiko was het plan om deze opbouwend te rijden. En dit lukte voor meer dan ok. Ze bewees heel moedig te zijn, in vertrouwen en gehoorzaam. En vooral dat laatste maakte mij heel blij.

Met een score van 57 strafpunten vielen de punten vanElectra in dressuur wat tegen.  Haar jumping daarentegen was ook heel goed. Mijn doel was om geen tijdsfouten te maken en dit lukte mij. Alleen niet zonder kleerscheuren. Ik moest twee balken incasseren omdat ik te grote sprongen kreeg bij het binnenkomen in de dubbels.  Ze had ook buitengewoon veel zin om te crossen. We begonnen dan ook up-tempo en dit verliep heel goed, tot na de eerste waterhindernis.  Daar nam ze jammergenoeg haar bit vast en werd te sterk. Ik werd dus verplicht om terug naar een gehoorzaamheidsles te grijpen. We bleven wel foutloos, maar moesten onze snelle rit laten varen. Volgende keer terug naar het oude bit, want dit blijkt voor haar niet te werken.

Moraal van het verhaal, voor ons een buitengewone kans om de paarden vroeg in het seizoen te confronteren met de werkelijkheid. Ook voor mij een heel goede training en we weten meteen waar we moeten aan sleutelen. Maar al boven al, toch tevreden en trots op mijn paarden.

Video: klik op onderstaande link.

een leuke impressie van onze wedstrijd te Fontainebleau

Enkele foto’s:

Electra in het eerste waterEmiko op de sprong in het eerste waterde filmers van dienst

 

Emiko in het eerste water

 

De filmers van dienst

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emiko op het C-element van sprong 6, tweede water

Electra op c-element van tweede water

 
 


maart 26th, 2013 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *