Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

CIC Arville, when it rains it rains.

Eventing is een buitensport en wordt gereden in het terrein.  Tijdens de crosscountry wordt er gebruik gemaakt van de beschikbare bodem, bomen, vijvers, heuvels, … om een uitdagend maar fair parkoer te bouwen. Regen kan ervoor zorgen dat het heel uitdagend wordt voor ruiter en paard om te starten in dit onderdeel en om natuurlijk ook het liefst te finishen.  Dit was het geval in Arville.  Op de video een kleine impressie van de actie op het parkoer. Wij brachten het alvast tot een goed einde.

http://www.youtube.com/watch?v=ZUkWJxwEjyA

Met Emiko reed ik er de CCI* en met Electra de CIC**. Whitney en Camille Buyck reden de CCI*. De drie paarden hebben de wedstrijd volledig uitgereden wat op zich al prestatie was. Camille reed een niet zo gewone dressuur.  Tijdens haar proef brak de storm los en werd de wedstrijd stil gelegd. Camille mocht haar proef hernemen en ze deed dit op een manier die whitney snel terug het vertrouwen gaf om correct af te sluiten. Een score van 54 strafpunten werd haar mooie beloning. In de cross paste ze haar manier van rijden aan aan de grondconditie en ze finishte foutloos. De jumping reed ze beredeneerd en bracht Whintey rond met 1 balk en 1 tijdsfout. Knappe prestatie voor deze jonge combinatie.

De dressuur van Emiko viel in het water omwille van nog wat discussie bij het drafwerk en halthouden. Het galopwerk kwam er wel al goed uit. In de cross bracht ik ze in moeilijkheden bij de 6a,b en we maakten bijna een uitschuiver. Gelukkig kwamen we niet ten val en ik reed de cross daarna heel langzaam rond. Het was een pracht ervaring en ze nam alles heel goed aan! Jumping kregen we 1 balk op de moeilijke twee, maar voor de rest een heel voorbeeldig parkoer.

Electra van de Bunte Z liep haar eerste CIC** op een heel behoorlijke manier. Haar dressuurscore maakte me heel blij, 53.8 strafpunten. Ze was heel gehoorzaam in de moeilijke en sompige piste en ze heeft haar echt uitgesloofd tot het einde. Er is nog heel veel groeimarge, dus de toekomst ziet er goed uit. In de cross verliep het in het begin wat kijkerig, maar niet van die aard dat we er niet mee wegkwamen. De a,b van de punten kwamen wel iets te snel en noteerden we 1 stop. De afsluitende jumping deden we met tijd en 1 balk. We waren natuurlijk graag foutloos gebleven in de cross, maar dit zal nu voor de volgende keer zijn. Wordt aan gewerkt. 

We hadden in elk geval een heel leuk week-end in Arville. Bedankt aan al de mensen die zijn komen supporteren en de modder hebben getrotseerd.

 

 

Met de juiste kledij kon je in Arville alles aan.

 

 

Regen, modder of wind ... geen probleem voor Whitney en Camille

 juni 27th, 2013 | Gepost door Brecht in Uncategorized

One ResponseLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *