Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

CCN genk, eerste echte cross voor Starlight dit jaar.

Starlight heeft door omstandigheden het begin van het seizoen wat gemist, maar dit werd in genk snel goedgemaakt. Dressuur verliep vrij ok. We maakten wel een fout in de tweede middendraf en de stap was nog altijd niet even duidelijk, waardoor we een echte topscore zijn verloren, maar de jury vond haar prestatie toch nog goed genoeg voor een score van 51 strafpunten.

Op de dag van de cross was het gelukkig minder warm. Starlight liep de cross in vertrouwen uit en nam elke sprong heel goed aan. Ik liet ze gewoon galopperen en zorgde ervoor dat ze de combinaties goed gezien had en dat ze voldoende tijd kreeg om alles te zien. We bleven foutloos, maar kwamen 25 seconden buiten tijd aan.

In de jumpingproef was ik blij om foutloos binnen tijd te rijden.

In het eindklassement van de reeks L kwamen we terecht op een 13° plaats.

De leerlingen van de “Ready To Go – Academy” kwamen ook veelvuldig aan de start. Nico reeks L, Davina, Danny, Fanny en Veerle reeks B. Nico en Folie reden in de L naar een 12° plaats. Davina en Danny stonden na dressuur op een gedeelde 12° plaats in de reeks B, maar verloren die in het crossonderdeel. Davina startte echt wel met de juiste attitude, maar moest de strijd staken op de hagen en werd uitgebeld, Danny kon de wedstrijd wel uitrijden maar noteerde 3 weigeringen in de cross. Veerle reed met Reality een cross die ze niet snel meer zou vergeten. Haar stijgbeugel brak op sprong 5 en toch slaagde ze erin om het parkoer te finishen, maar noteerde zo twee weigeringen. “Reality was net zo goed voorwaarts en in vertrouwen aan het lopen, dat geen haar op mijn hoofd eraan dacht om op te geven in de cross omwille van de breuk in mijn stijgbeugel:” aldus de amazone. De jumping sloot ze af met een jammere balk op de laatste hindernis.  Fanny toonde dat de vorm goed zit. Ze reed een sterke en snelle cross en ook een goede jumping. Dit zorgde ervoor dat haar inhaalbeweging na dressuur goed lukte en ze noteerde een 15° plaats in de reeks B.

Dhr. Hacken van Stal van Eyck was ook van de partij en Starlight haar deelname bleef hem niet onopgemerkt. Hij zorgde ervoor dat ze veelvuldig werd vastgelegd op de gevoelige plaat. thks 🙂   En omdat het haar eerste wedstrijd sedert lange tijd is en ik ongelooflijk trots ben op haar post ik alle foto’s van haar hieronder.juli 24th, 2013 | Gepost door Brecht in Uncategorized

3 ResponsesLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *