Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

CNC Nokere, 10° plaats voor Starlight en zo veel meer.

De cross te Nokere is een topper van formaat. Heel mooi parkoer met de mogelijkheid om je paard te scholen op technische, maar eerlijke lijnen.  En daar maakten we gretig gebruik van. Maar eerst moest er dressuur en jumping gereden worden.

Starlight verdiende met haar 10° plaats nog net een plaatsje bij de geklasseerden in de reeks L.  De dressuur gaat steeds beter en beter en met een score van 48.8 strafpunten was ik dan ook heel tevreden. In de jumping noteerden we twee balken.  De cross verliep gewoonweg vlekkeloos. Hoe dit paard speelt met die hindernissen is een plezier. We reden dan ook de cross uit met slechts 1 secondje buiten de ideale tijd. 

Emiko heeft een heel goede wedstrijd achter de rug.  Niettegenstaande haar rust in de proef begint te komen kregen we toch twee fouten in het galopwerk waardoor een goede score voor haar was uitgesloten. Met 63.4 strafpunten moesten we aan de jumping beginnen.  En daar toonde ze uit welk hout ze is gesneden.  Haar sprongen worden steeds beter en beter en ze bleef dan ook mooi foutloos zonder tijdsfouten.  Ik had het gevoel dat ze klaar is om te crossen en dit gevoel werd bevestigd in  Nokere, we konden een heel mooie rit rijden, en we kozen overal voor de rechte directe lijnen. Emiko nam alles super aan en we finishten met slecht 3 seconden buiten de ideale tijd.  Zo kwamen we in het eindklassement er toch nog vanaf met een score van 64.6 strafpunten. Goed voor een 21° plaats van de 43 starters in de reeks M.

Emiko in actie:

Electra van de Bunte Z bracht ik aan de start in de reeks Z. Dressuur verliep netjes maar we strandden op een score van 58.3 strafpunten.  Niet echt een hoge score, maar de beste combinatie in dit onderdeel behaalde 50.3 strafpunten, dus was het verschil eerder klein dan groot.  Jumping begon goed, maar op de lijn tussen 3 en 4 liep het mis en kregen we twee balken. Daarna terug zoals het hoort en super sprongen.  In de cross liep het mis. Ik was vastberaden om te crossen zoals het moet en bleek in het begin te lukken. Ze galoppeerde heel groot en ze nam de sprongen aan. Ze sprong wel heel sterk en hoog. Eignelijk te hoog om goed te zijn. Op de 5a,b,c kregen we een runout op de C.  Ik voelde dat het vertrouwen hierdoor wat zoek was en net voor het water zag ze het niet meer zitten om de smalle sprong te nemen na de drop. Dit was de teleurstelling van de dag, maar beslissing om ze nu een paar runs te geven in de reeks M staat nu al vast. Zodat we echt wel een team vormen in de cross. Deze merrie is gewoon nog aan het zoeken hoe ze haar moet gedragen in de cross en op **-niveau kan dit niet getraind worden. Daarom nu een stapje terug om daarna terug verder te kunnen moet je op tijd en stond kunnen doen. Ik onthou vooral haar goede galop die ze mij gaf, de rest is gewoon nog te vroeg.  So: there’s allways a next time.

Electra aan het werk in de Z-reeks te Nokere
 

 Voor Nicolas Thils en Folie Fleur was deze wedstrijd het hoogtepunt van zijn seizoen. Hij werkte er de laatste maanden namelijk naar toe om hier voor de eerste maal te kunnen starten in de reeks M.  En zo geschiede. Zijn dressuur verliep nog wat warrig, maar sommige zaken werden zeker al geapprecieerd door de jury. Het is niet te onderschatten om een eerste maal proef te rijden in een piste 20 op  60 onder het kritische oog van een vakbekwame jury.  Hij verzamelde een score van 66.6 strafpunten en dit viel binnen zijn persoonlijke verwachting. Dus so far so good.  In de jumping lieten ze kwaliteit zien en samen overwonnen ze de tijd en de sprongen.  Mooie nulrit binnen tijd. Proficiat. En in de cross waren ze echt wel een combinatie. Ze hadden een pracht van een start, maar op de insprong van het water was er een lichte aarzeling.  Nico verloor hierbij zijn evenwicht en viel in de Nokerse vijver. Onder applaus van publiek en begeleiding van de zwanen moest hij het parkoer verlaten.  Maar wel met de glimlach.  Proficiat toch voor jullie prestatie, want het zag er wel goed uit.

 

Camille Buyck kwam met Whitney ook aan de start in de reeks Ma. Een mooie dressuur gaf haar als uitganspositie 50.3 strafpunten.  In jumping kreeg ze 1 balk, maar geen tijdsfouten. De cross verliep heel goed. Geen problemen op hindernissen en overal de directe lijnen. “Whitje luisterde heel goed en ze was aangenamer dan ooit,” aldus Camille.  Dit alles was goed voor een 14° plaats in de eindklassering.  Ik zou zeggen, opdracht volbracht en op naar het BK voor junioren te Brugge!

 

Terwijl wij in Nokere ons ding deden, waren Anke en Davina naar de jumping in ’t hof te asse getrokken.  Wat een voorbeeldige leerlingen. En ze reden allebei een heel nette en foutloze ronde. Goed gedaan en we zien jullie in Merksplas.

 
Jumping Davina en Frele:
 

Jumping Anke en Chavannah

 
 
 
 


augustus 6th, 2013 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *