Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

De bluts met de buil te Brugge.

Het beloofde een spannend week-end te worden in Brugge. Ik had de opdracht gekregen van Davina om Frele van het Lindebos een goede rit te geven. Electra had na de moeilijkheden in Nokere ook nood aan vertrouwen en kwam dus aan de start in de reeks M. Nico had twee uitdagingen, met Camelot Z was de  om hem te finishen in de B-reeks, en voor Folie Fleur van Vijvereecke stond de reeks M op het menu. Fanny en Veerle kregen de reeks B achter de kiezen.  En voor onze junior Camille was er meer dan genoeg uitdaging daar de belgische titel voor de junioren op het spel stond.

Frele van het Lindebos reed een mooie dressuur en een foutloze jumping, zo kwamen we op een voorlopige 2° plaats terecht in het tussenklassement.  In het begin van de cross had ik met Frele een kleine discussie en dus een weigering op hindernis 2. Maar daarna kreeg ze een heel positieve rit en haar vertrouwen groeide op elke sprong. Jammer dat we onze mooie klassering verloren, maar de opdracht is wel volbracht. Eindresultaat: 15° plaats. Electra stond na  dressuur en jumping op plaats 9. Mooie prestatie, vooral jumping, slechts 7 combinaties  sprongen foutloos binnen tijd en zij behoorde daarbij. In de cross reden we op vertrouwen en alles verliep top tot de technische lijn met de punten, daar kreeg ik een weigering en besloot na de tweede poging om niet verder te proberen.

Fanny reed een heel knappe wedstrijd. Ze sprong terug foutloos alsook de cross was foutloos met slechts 4 seconden boven de ideale tijd.  Een 19° plaats in het eindklassement. Proficiat.

Nico en Camelot slaagden erin om de B-reeks rond te rijden met 1 stop. Heel knap en goed gewerkt. Met Folie viel de dressuur niet goed mee, maar het springparkoer daarentegen was top. 1 balk omwille van een stuurfout, maar voor de rest een parkoer uit het boekje.  De cross verliep niet vlekkeloos, maar ook niet slecht.  Ze slaagden erin om uiteindelijk toch alle sprongen te overwinnen en kwamen over de finish. Achteraf bleek hij toch 1 weigering teveel gehad te hebben waardoor hij werd uitgesloten. Jah, in een M-cross is het vanaf weigering 3 gedaan ipv 4 (B en L-reeks)

Voor Veerle en Camille liep het mis in de cross. Beide amazones kwamen ten val.  We zijn allemaal natuurlijk heel blij dat ze ondertussen al terug thuis herstellende zijn van de opgelopen blessures, maar leven wel mee met de teleurstelling die ze opliepen. Spoedig herstel and remember: There’s allways a next time!

Een foto'tje van Fanny en Vasco, want zij waren de enige van ons gezelschap die foutloos over de meet kwamen 🙂 En ze hadden nog tijd om een zoentje te geven aan de camera.

 augustus 21st, 2013 | Gepost door Brecht in Uncategorized

One ResponseLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *