Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Positieve bevestiging tijdens de CIC* te Anzegem.

Van 26 -29/09 waren we van de partij in Waregem om er onze kleuren te verdedigen in de CIC* met Electra van de Bunte Z en met Emiko, maar ook in de nationale reeks met Frele van het Lindebos.  Deze wedstrijd betekende voor mij de laatste “echte” uitdaging van dit seizoen en we keerden meer dan tevreden terug. De paarden deden allemaal hun uiterste best en hun manier van werken gaf mij een goed gevoel, dit werd dan ook beloond met een mooie prestatie.

Electra eindigde op een 10° plaats in de internationale reeks. Met een dressuurscore van 54.10 strafpunten strandden we op een voorlopige 28° plaats. Daar waren we niet 100% tevreden mee, want we kregen op het einde van de proef een fout in de galop die we eigenlijk niet hadden mogen hebben. Voor de rest liep ze een meer dan nette proef! In de jumping viel er een balk uit de lepels, maar ook daar liep ze echt wel een heel mooie jumping.  Desondanks deze balk klommen we toch op naar plaats 21 in het tussenklassement, dit zegt veel over de moeilijkheidsgraad van de omloop. In de cross liep ze zoals in mijn dromen.  Nergens maakte ze fouten of was er sprake van aarzeling. We finishten dan ook foutloos en ruim binnen tijd. Goed voor een 10° plaats in het eindklassement. Electra kwam tevreden thuis en haar welverdiende stalplaat hangt te blinken aan haar stal 🙂

 

 

 

Power in het water

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Met Emiko liepen we een dressuurproef die goed was voor 65 strafpunten. Geen hoge score, maar wel terecht. De goede punten zijn beloond (en die waren meer dan aanwezig)  de struikelpunten  (en die waren jammergenoeg ook nog aanwezig :-)) afgestraft. In de jumping toonden we wel dat we progressie aan het maken zijn, want we sprongen foutloos binnen tijd rond. De cross was top, ze liep echt heel goed. Op de 7a kregen we een weigering die ik volledig op mij neem.  Ik kwam iets te enthoesiast in en ze kreeg niet genoeg tijd om de situatie te overzien. Met wat meer ervaring had ze zeker wel al de sprong gemaakt, maar nu had ik er meer rekening mee moeten houden.  Voor de rest een top cross. Ze heeft duidelijk de smaak te pakken. 

Emiko laat er geen gras meer over groeien.

 

 

 

 
 
 

Frele heeft gedurende het hele week-end haar kwaliteiten getoond. Het was voor haar de eerste L-cross uit haar carrière. In de dressuur liep ze vlotjes rond en kreeg 58 strafpunten.   In de jumping kreeg ze twee fouten op de tweede dubbel, maar dat is iets wat onder de noemer ervaring moet geplaatst worden, want ze sprong op een heel behoorlijke manier op dit niveau.  Idem dito in de cross country. We begonnen sterk, en dit was nodig, want ze wist niet goed waarin of waaruit.  Alles verliep vlot (mits de nodige stuurmanskunst en af en toe wat acrobatie … ) tot we kwamen aan de ingang van het donkere bos. Daar paste ze voor de trakhener. Dit hebben we dan ook aanvaard, want soms is het beter op lange termijn te denken dan op korte. En dit was hier vanaf het begin de bedoeling. Wedstrijd wel niet kunnen uitrijden, maar volgend jaar kan ze verder groeien. 

Frele is zeker uit het juiste hout gesneden, gewoon nog wat km bollen

 
 
 

 

 

 

 
 

 Ik wens ook van de gelegenheid gebruik te maken om alle eigenaars te bedanken. Bedankt Andy, Nandi, Jhony en Davina om mij jullie fantastische paarden toe te vertrouwen.  En ook bedankt aan alle supporters en mensen die meehelpen om dit alles mogelijk te maken.  En ook een heel speciaal woordje van dank aan mijn vrouwken Fanny die zorgde voor een leuke motiverende verrassing onder de vorm van een heel origineel cadeautje in chocolade , details worden niet gepubliceerd 🙂

Een mooie afsltuier op een mooi seizoen.oktober 3rd, 2013 | Gepost door Brecht in Uncategorized

One ResponseLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *