Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Start eventingseizoen te Minderhout: goed voor vertrouwen

CNC Minderhout, 22/04/2014, de eerste cross voor ons van dit seizoen. Starlight zou er de L-reeks lopen en Emiko en Electra van de Bunte Z de M-reeks. Spannend en het was even pieken om alles tijdig geladen te krijgen, want naast de drie paarden moesten er ’s morgens om 05 uur ook twee schone slaapsters wakker worden gemaakt. 🙂 Enfin, het was terug nen hele verhuis. 

Starlight liep een keurige dressuurproef.  In de cross bleven we foutloos en in de jumping noteerden we 1 balk. In de cross raapten we wel heel wat tijd, maar dit is het minste van mijn zorgen. Ik ben vooral blij dat ze elke sprong goed haar best deed en ik hoop dat we deze trend kunnen verder zetten. Zeker in de jumping.

De tijd om op te warmen voor dressuur die ik had met Electra en Emiko was zeer beperkt. Daarom kan ik zeggen dat de proef niet optimaal verliep, er waren goede stukken, maar ook mindere. Maar goed, we liepen terug een proef, een ervaring rijker en de paarden ook.  En dit is toch waarom we zo’n wedstrijden rijden. In de cross liep alles volgens plan. Ze waren allebei super geconcentreerd en handig in het terrein. Ik heb echt genoten.  Als je het mij vraagt zat de cross super ineen. De paarden kregen de kans om  alles nog eens te overlopen, maar moesten toch alert zijn. Top gedaan dus.  Ik reed zeker niet voluit, maar kwam wel met een bak vol vertrouwen over de finish.

En in de jumping liep alles vlekkeloos. Dit zijn echt twee toppers. Met electra kreeg ik een foutje op de eerste hindernis en met Emiko bleef ik foutloos.

Het was een prachtige dag, ik ben blij op deze manier aan het seizoen te kunnen beginnen en ik ben zeker en vast van plan zo te blijven doorgaan.

Het was ook heel leuk om datzelfde week-end telefoon te krijgen van een leerling van mij, Ines Heim. Ze wist mij te vertellen dat ze tweede was geworden op een dressuurwedstrijd. Proficiat Ines en Paddy.

Starlight wordt klaargemaakt voor de cross

Starlight wordt klaargemaakt voor de cross

 

Emiko net voor haar eerste waterinsprong van dit jaar

Emiko net voor haar eerste waterinsprong van dit jaar

Electra op de laatste sprong

http://www.youtube.com/watch?v=RCOnz87XquQ

 

Iony toont haar van haar beste kant en wordt gefotografeerd door haar zus, fun :-)

Iony toont haar van haar beste kant en wordt gefotografeerd door haar zus, fun 🙂

 

 

 maart 25th, 2014 | Gepost door Brecht in Uncategorized

One ResponseLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *