Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

CNC Waregem: de ervaring werd erin geklopt …

bij mij althans. En blijkbaar had ik dat week-end wel last van een hard hoofd, want ik liet mij twee keer vangen aan dezelfde fout. En het was best wel jammer, want zo gooide ik mijn tweede plaats en een mogelijke overwinning in de reeks Zo met Electra van de Bunte Z in de vuilbak. Maar ook hier kunnen we het motto:”what doesn’t kill you, makes you stornger,” gebruiken. Nadat ik mijn stuur- en inschattingsfout van de Zo reeks had verwerkt blijft mij van de voorbije wedstrijd vooral bij dat mijn paarden het echt wel top hebben gedaan. Allemaal liepen ze een goede dressuur. Starlight stond na dit onderdeel op 10° plaats en Folie op plaats nummer 9, beiden in de L-reeks. Emiko toonde heel veel progressie, maar om de proef al te koppelen aan een echt goed resultaat is het wel nog te vroeg. Ze haalde 61 strafpunten, maar op haar protocol stond er af en toe wel al een 8 🙂 En Electra liet haar mooi rijden en werd dan ook beloond met een derde plaats.

Jumping verliep vlekkeloos. Enkel met Star noteerde ik 1 balk, de andere drie vosse merrie’s bleven foutloos. Emiko en Electra reed ik mooi binnen tijd wat geen senecure was, want de tijd bleek moeilijk te halen.

De cross verliep met Starlight super tot op de derde laatste sprong. Daar had ik het ongeluk dat mijn singel brak, maar het geluk dat mijn borstriem mijn zadel toch op zijn plaats wist te houden. We zijn er dus zonder ongelukken vanaf gekomen, maar moesten dus noodgedwongen de strijd staken. Folie had het hier en daar nog nodig om eens tot de orde geroepen te worden en daardoor kreeg ik twee weigeringen, maar ze gaf mij voor de rest een heel leuk gevoel. En met Electra en Emiko maakte ik tweemaal dezelfde stuurfout van sprong 5 naar de moeilijke 6.  Ik had mijn paarden niet genoeg onder controle op de vijfde sprong en had niet de reactie om een volte te draaien zodat ik de punt vanuit een andere hoek kon aanrijden.  Zo leert men de stiel, als we maar blijven komen tenminste. En dat doen we … morgenvroeg 24/04 vertrekken we richting Nederland naar de North holland Horse trials te Oudkarpsel. Daar kom ik aan de start met zowel Emiko als Electra in de CIC**.  Mijn paarden zijn er klaar voor en ik neem de gedane ervaring van voorbije weekend zeker mee in mijn rugzak. Bedankt aan iedereen voor de aanmoedigingen!

Twee van mijn leerlingen kwamen ook aan de start. Davina en Nico startten respectievelijk hun paard Frele en Camelot in de reeks B. Davina toonde een knap staaltje teamwork en klom van een tiende plaats na dressuur door foutloos te crossen en jumpen naar plaats 6. Nico verloor zijn sterke positie (plaats 5) na 1 weigering in de cross. Hij toonde wel uit welk hout hij gesneden is, want Camelot heeft op dit moment een paar heel sterke benen nodig om hem aan te moedigen. Missie geslaagd!

Twee hoogtepunten van voorbije weekend waren toch wel de jumping van Emiko en Electra:

jumping Emiko reeks Z

jumping Electra reeks Zapril 23rd, 2014 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *