Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

2° plaats voor Starlight tijdens de CNC te Genk.

Voorbije week-end kwam ik aan de start met Reality in de reeks Bo, mar ook met Folie van Vijvereecke en Starlight in de reeks L  op de CNC te Genk.  Het was een heel leuke en goede wedstrijd. Starlight liet een heel mooie dressuurproef zien en kwam zo onmiddellijk op plaats 2 na dit onderdeel en dit met een score van 44 strafpunten. Deze score wisten we gedurende de hele wedstrijd te behouden door foutloos te crossen op de optimale tijd, maar door ook alle balken te laten laten liggen in de afsluitende springproef. Tevreden met deze tweede plaats zijn we zeker, maar ook met de manier waarop we de wedstrijd reden.

Met Reality reden we ook een heel mooie dressuur die goed was voor een 12° plaats in het tussenklassement. We crossten op maat van het paard, maar hij liet heel wat kwaliteiten zien, zeker in het water! In de jumping kregen we 1 jammere balk. Eindresultaat plaats 13, maar wel een baksken vol vertrouwen. Zowel Reality als eigenares Veerle Demeyere zijn klaar om het roer over te nemen in de twee komende crossen te Ciney en Merksplas.

Folie Fleur had een moeilijke dag toen we dressuur moesten rijden. De cross liep ze heel goed.  maar een gevoelig achterbeen deed ons beslissen om de wedstrijd te staken voor de start van de afsluitende jumping. Ze zal snel terug de oude zijn en de komende wedstrijd zal eigenaar Nicolas Thils terug het roer overnemen. Nicolas had dit seizoen nml een andere uitdaging onder het zadel en die waren ook van de paartij te Genk. Met het paard Camelot Z van zijn wederhelft moest hij zien rond te geraken in de B reeks zodat Els dan op haar beurt kon instappen in de reeks 60 cm tijdens de OCC’s. Dit is hem eerder al gelukt in Diepenbeek, maar nu bevestigde hij mooi in de toch wel zware B-cross te Genk dat Camelot Z de weg tussen de witte en rode vlagjes gevonden heeft! Well done!

Mijn eigen schat, Fanny, wist met haar Vasco van de Kempenhoeve  de cross foutloos rond te rijden. Cool! Davina en Frele hadden na het afwerken van een mooie dressuur een teleurstelling te verwerken in de cross nadat ze na 4 ongehoorzaamheden de strijd moesten staken. Maar na het normale vloekuurtje konden we terug een “yes we can” horen va Davina en dus zal ze volgende week in Ciney het beste van haarzelf geven en terugboksen. Aanval is echt de beste verdediging 🙂

Enfin een mooi sportief week-end met als kers op de taart een podiumplaats voor Star. Doet deugd! We blijven werken zoals we bezig zijn! Een goed draaiend team is heel belangrijk in onze sport en ik ben blij dat de persoonlijke training van Mirella Vrolijk mij de laatste weken heeft geholpen om dieper te graven.  Zonder al de aangeboden hulp van de mensen rondom mij zou ik niet veel beteken. Dus dan rest mij nog enkel te zeggen dat we van plan zijn om morgen terug gewoon verder te werken … Let’s kick some ass!

link naar video:

Korte impressie van Starlight in actie tijdens de cross

Simon Goorts en Jeffrey Fierens namen enkele mooie foto’s

Nico en Camelot goed onderweg

Nico en Camelot goed onderweg

Reality met juiste inzet en focus in de waterplas te Genk

Reality met juiste inzet en focus in de waterplas te Genk

Zoals het hoort, Fanny en Vasco
Zoals het hoort, Fanny en Vasco

 juli 23rd, 2014 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *