Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

CNC Tongeren: 4de plaats voor Starlight, 8ste met Vasco vd Kempenhoeve

Het is altijd uitkijken naar de wedstrijd te Tongeren! En dit jaar hadden we met hun 30° editie echt geluk. Het weer was perfect en de bodem ook! We kwamen aan op vrijdag en mijn twee paarden hadden best wel wat last van spanning. Goed dat we nog even tijd hadden om te gewennen aan “the place to be” voor de komende twee dagen!Met Starlight liep ik een proef waar ik heel tevreden was over het drafwerk. In de galop verliezen we nog teveel. Daarom strandden we op een score van 54 strafpunten. Wat teleurstellend, maar zeker niet slecht.  Laat ons zeggen dat er al veel meer in zit … Met Vasco verliep de dressuur zeker goed genoeg. Niet vergeten dat we nog niet lang terug het werk hebben hervat met hem.

De jumping stond voor de M zeker niet makkelijk. Dat is het met het glooiend terrein nooit in Tongeren. Hier was ik heel tevreden met onze prestatie. We reden keurig binnen de tijd en kregen 1 balk. Starlight sprong wel heel goed! Na deze twee onderdelen stonden we op een voorlopige 10° plaats. Met Vasco nam ik 1 balk.

starlight op de afsprong

starlight op de afsprong

De cross was voor elke reeks, zoals gewoonlijk, heel mooi en het terrein maakt het altijd wat moeilijker. Met beide paarden reed ik foutloos en ze waren top. De tijd stond voor de M scherp genoeg, maar ik kon mijn tijdsfouten beperken tot 16 seconden. Hierdoor kwamen uiteindelijk terecht op een mooie 4de plaats in de reeks M en Vasco op een 8 ste plaats in de reeks B-open.

Video starlight reeks M / Cross te Tongeren 2015

Mijn leerlingen deden het ook allemaal top! Bo Decoster en Chavannah reden tot nu toe hun beste dressuur, hier zit altijd verbetering in. Springen deden ze in het onweer en de cross verliep heel goed tem de afsprong. Bo is met haar 13 jaar goed op weg om een mooie combinatie te worden met haar groten en dappere merrie. Haar zus, Davina, toonde nog eens dat ze uitstekende vorm verkeert door haar opnieuw te plaatsen op de 6° plaats na dressuur en jumping. Ze komt van heel ver met haar merrie Frele. Laat ons zeggen dat haar paard geen aangeboren hart heeft om te crossen.  Ze toonde een heel positieve rit, heel mooie dingen, maar boven op de galgenberg werd trakhener voor Frele net te te veel. Het mocht niet zijn. Nico en Folie zijn goed aan het werk. Elke keer groeien ze meer en meer naar elkaar toe en de controle begint in deze combinatie terug te komen. In de jumping en cross bleven ze mooi foutloos en ze eindigden op een 12° plaats. Als iemand een foto van Bo Decoster heeft … stuur hem dan door 🙂 Bedankt aan alle fotografen, maar deze foto’s in dit artikel zijn van Nicolas Thils (star op afsprong) en de andere drie van Ronald Hacken. (www.stalvaneyck.be) Bedankt aan Els om te filmen.

Nico en Folie Fleur zijn terug een team

Nico en Folie Fleur zijn terug een team

 

wat is het zalig om met Vasco te rijden. Dit paard doet altijd zijn best!

wat is het zalig om met Vasco te rijden. Dit paard doet altijd zijn best!

Davina is echt wel uit het goede hout gesneden! Goed bezig meid!Davina is echt wel uit het goede hout gesneden! Goed bezig meid!

 mei 12th, 2015 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *