Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Jumpen om beter te worden.

Zalig week-end achter de rug. Ik reed met zes paarden negen parkoers in het ’t overdijk te Moerzeke. Els reed met Dyablo, ook in Moerzeke. Nicolas ging met Folie Fleur van Vijvereecke naar Vanderhasselt. En we keerden tevreden terug. 

Zaterdag ging ik van start met Elima in de reeks 80 cm.  Heel mooie ronde met mooie sprongen. 1 balk. Daarna reed ik Vasco van de Kempenhoeve in de reeks 90 cm foutloos rond. French Kiss is één van de nieuwe paarden die ik onder het zadel heb. Met haar bonte kleur wist ze zich in de kijker te springen. Zalige twee eerste parkoertjes achter de rug.  Heb heel onderrichtend gereden en noteerden enkele balken, maar elke sprong neemt ze als een kat! Deze vijfjarige merrie heeft een veerkracht van je welste. Met Flash was het heel moeilijk. Het eerste parkoer stopte op de drie. We maakten er wel een punt van om met een goed gevoel naar huis te kunnen keren en trainden dus in de opwarmpiste rustig verder tot we op een onstpannen manier naar huis konden trekken. Flash tevreden, wij tevreden.

Zondag was het de beurt aan Hakuna Matata. En zo ging de dag ook van start. Ze reed de eerste ronde bijna op de ideale tijd. De eerste prijs konden we niet in ontvangst nemen, want we reden buiten wedstrijd :-). Het tweede parkoer van 105 cm liep ze terug foutloos.  Met Starlight kon ik jammergenoeg niet foutloos blijven. Ze liet heel mooie sprongen en veel goede wil zien in de omloop van 115 cm. Een kleine montagefilmpje van de merries die gefilmd werden (Star en Hakuna) Hopelijk kan ik jullie de volgende keer ook filmpjes tonen van al die andere schoonheden. Het was een zalig en leerrijk week-end. Ons doel was om de paarden te trainen en beter te maken. En daar ben ik tevreden van. Bedankt aan de eigenaars en aan iedereen die een helpende hand aanbood! Hop naar Genk! Nicolas Thils bleef met zijn merrie dubbel foutloos in de 100 cm en kreeg 1 balk in de 110 cm. Well done zou ik zeggen en zijn wederhelft, Els Niemegeerts, reed met haar dyablo een heel mooi en gehoorzaam rondje in de 80cm die ze afmaakten tot in de laatste bocht.

video:

jumpen om beter te worden, Starlight en Hakuna

Gelukkig nam Iony nog een foto. De volgende keer misschien toch poseren ...

Gelukkig nam Iony nog een foto. De volgende keer misschien toch poseren …juni 28th, 2015 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *