Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

CNC Nokere … een sprookjeswedstrijd!

En dan is dat niet eens gelogen. Prachtig om daar te rijden of gewoon als bezoeker aanwezig te zijn.  Ik denk dat wij, als belgische eventingruiters, echt wel in onze handen mogen klappen om op zo’n mooie locatie te mogen crossen. Niet alleen is het parkoer top en uitdagend, maar zo’n sprookjesachtige omgeving … dat doet toch iets met een mens. En dit jaar was het dan ook nog eens stralend weer. Merci aan de organisatie!!!

Ik kan wel zeggen dat ik meer dan tevreden ben van de sportieve prestatie van Hakuna Matata (eigenaar O. Simoens) en ikzelf. Het was voor ons de tweede wedstrijd samen en het resultaat mocht er al wezen. 5de plaats na dressuur met een score van 49,1 strafpunten en vooral een heel goed gevoel. Jumping verliep zeker nog hectisch genoeg en dit resulteerde nog in twee balken. De cross daarentegen verliep van begin tot einde zoals gepland! Overal nam ik de recht lijn en Hakuna speelt met dit onderdeel. Ik nam mij wel nog voor om eerder traag te rijden. Zo krijgt deze groot galopperende merrie de kans om alle indrukken op te doen die nodig zijn. We konden de zware wedstrijd afsluiten met een negende plaats en met laatste nodig kwalificerende resultaat om te starten op de CIC* te Anzegem. We kijken ernaar uit.

Nicolas Thils en Diablo reden samen hun eerste L en deden dit op een manier waar ik trots op ben. Een geslaagde dressuur en foutloze jumping brachten hen op plaats 18. Een heel mooie en positieve cross met wat tijd brachten hen naar plaats 17. Heel eervol, maar vooral heel goed. Het is ondertussen toch al het derde paard waar Nicolas mee crosst en dit kan je zien aan de manier waarop hij Diablo het parkoer heeft rondgeploeterd. Hij wist wat er hem te wachten stond en hoe hij de verschillende sprongen moest benaderen. Leuk om te zien.

Starlight en ikzelf reden de Z-reeks, maar gaven op na de jumping die helemaal niet goed was. Het is nog een brug te vroeg om ze op dit niveau te laten springen, maar we’ll be back …

Bedankt aan de talrijke opkomst van alle supporters. Het is altijd leuk om onze passie en hobby te delen met anderen. Ik was normaal niet van plan om een filmpje te maken, maar we werden met de foto’s en filmpjes van Steven De Maere zo hard verwend (weeral) dat ik mij eigenlijk niet kon tegenhouden om terug aan de slag te gaan … 🙂

Stal vddriessche in actie tijdens CNC te Nokere

Met zijn allen klaar om aan te moedigen

Met zijn allen klaar om aan te moedigenaugustus 5th, 2015 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *