Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Tevreden eigenaar, tevreden ruiter … tevreden paard.

De titel vat eigenlijk het gevoel samen van de sfeer in trailer en auto op de terugweg van de CNC te Merksplas. Ik nam er deel in de rees Bo met Flash. Op de heenweg waren we er ons allemaal van bewust dat het vroeg dag was (letterlijk en figuurlijk) voor Flash om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Maar we hebben toch bewust gekozen om dit paard de nodige kansen te geven om het vertrouwen te vinden op verplaatsing en vooral op wedstrijd. Dit kan niet nagebootst worden thuis en daarom zit er maar 1 iets op. Deelnemen aan wedstrijden.

Deze merrie zit boordevol energie en is van nature uit liever de eerste dan de laatste. Dat is mooi meegenomen hoor ik u denken, maar momenteel is dat net wat ons in de weg staat. Ze mag leren om het met wat minder te doen en moet vooral vertrouwen krijgen in de sprong en het hele gebeuren. De eerste uitdaging was dan ook het opwarmen tussen de andere paarden van de dressuur. Ik moet zeggen dat ze haar reuze gedragen heeft in dit onderdeel. De score van dressuur strandde op 56,7 strafpunten. Daarna kwam de jumping aan de beurt en dit is momenteel het grootste struikelblok. Rust is ver te zoeken in dit onderdeel en daarom leg ik het mijzelf op om te verwachten van Flash dat ze gehoorzaamt. Bijgevolg kunnen we nog spreken van serieus wat miscommunicatie en daarom is de kans meer dan bestaande dat we weigeringen krijgen. Dit neem ik haar geen enkel moment kwalijk en ben helemaal zeker dat ik volgende wedstrijd net dezelfde stijl hanteer. Natuurlijk gaan we dan wel al terug kunnen gebruik maken van de voorbije ervaring die ze heeft opgedaan. Hopelijk  in ons voordeel.

Persoonlijk vind ik dit het mooie van deze website/blog. We gaan voor het delen van  the good and the bad. Ik ben blij dat ik deze merrie mag rijden en kijk uit naar de volgende wedstrijd. Van zodra ze haar rust en balans heeft gevonden zal de rest wel volgen.

IMG_20150809_104500

relaxaugustus 10th, 2015 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *