Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

5de plaats op het Belgisch Kampioenschap 5-jarige paardenvoor French Kiss vd Dreef

Het belgisch kampioenschap voor 5 jarige paarden wordt traditioneel verreden tijdens de CNC te Brugge. Olivier Simoens had er zijn merrie onder mijn zadel ingeschreven in deze reeks. Het resultaat werd een mooie vijfde plaats waar we heel tevreden mee zijn.

Ik was natuurlijk al op voorhand volledig overtuigd van het talent van deze mooie bonte verschijning, maar het is leuk om dit ook te doen kloppen op het moment dat het moet gebeuren. Ik ben tevreden van heel de wedstrijd.  Na dressuur zaten we met onze voorlopige 7de plaats nog steeds in de wedstrijd. In de jumping kreeg ik een fout op hindernis 8 en 9.  Heel jammer, want Frou  (haar stalnaam) was heel sterk aan het springen. Ik zeg niet snel dat ik een tikkeltje geluk ontbrak, maar in de ronde die zaterdag reed had ik wel een pechbalk. Jammer, maar het was wat het was. We zakten drie plaatsjes naar beneden en begonnen dus aan de cross vanuit de 10 positie. Ik had het voordeel dat ik achteraan in de proef startte en de cross bleek toch wel selectief genoeg te zijn voor deze jonge paarden. Ik vertrok met het idee om foutloos te rijden binnen tijd, maar zou wel Frou het tempo laten bepalen. French kiss is zo verstandig dat ik bij hindernis 2 al voelde dat het mogelijk was om binnen tijd te rijden en dit deed ze dan ook zonder ook maar een kleine hapering. Een 5de plaats werd het in de eindklassering. Natuurlijk waren wij heel tevreden! Bedankt aan de eigenaar en het ganse team om dit te doen lukken!!!

Geniet zeker van het filmpje die de hoogtepunten weergeeft van Frech Kiss haar deelname aan dit kampioenschap …

hoogtepunten van deelpunten bk 5 jarige paarden met French Kiss van de Dreef

French Kiss vd Dreef op weg naar een foutloze rit binnen tijd

French Kiss vd Dreef op weg naar een foutloze rit binnen tijd

 

 

 

 

 

 

 

Naast dit avontuur viel er ook nog heel wat andere actie te  beleven. Zo kwamen Els Niemegeerts / Diablo ; Bo Decoster / Chavanna ; Davina Decoster/Frele en tenslotte ikzelf met onze merrie Starlight aan de start. Allen reden ze een sterke wedstrijd. De resultaten na dressuur en jumping liegen er niet om. Bo 9de plaats / Els 9de plaats en Davina 6°plaats. Bo kreeg 1 weigering in de cross, maar dit is puur leergeld, voor de rest … TOP! Voor Els was de start reeds van hoogstaande kwaliteit maar het eerste water (super moeilijke sprong voor de reeks B in Brugge) was net nog een brug te ver. Ze toonden wel duidelijke progressie en daar gaat het om. Frele en Davina hadden het moeilijk in de cross.

Met Star ben ik naar Brugge vertrokken om mijn koude douche van laatste wedstrijd een plaats te kunnen geven. En het lukte. Het was uitkijken naar de jumping, want daar miste ik de laatste tijd controle. Nu hadden we goed nagedacht hoe we deze volbloed het beste optomen en we waren bijgevolg nu wel in staat om de juiste controle te garanderen in de omloop. Ik kreeg wel 4 balken en 4 punten voor tijd. Ze sprong wel hard en wou eraf blijven en de controle was gewoon een feit! Ik was heel tevreden. De cross was terug puur genieten. Zo zalig om dit paard te crossen. We kwamen terug met een goed gevoel over de finish en sloten de wedstrijd af met een 13 de plaats.

Kamp vddriessche kende een onstpannen wedstrijd en iedereen had een goede en leuke tijd! Loved it

Nog enkele foto’s van het gebeuren.

IMG_7256 IMG_7272 IMG_7356 IMG_7371 IMG_6830 IMG_6850 IMG_6862 IMG_7064

 augustus 17th, 2015 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *