Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Koers houden tijdens de OCC te Deurle

Deze keer was het terug de beurt aan Flash. De neusgaten van dit prachtig paard gaan nog altijd iest teveel open als ze in een wedstrijdomgeving komt. Ze was in het begin van het opwarmen voor dressuur echt wel heel op haar kivief, maar plosteling … vond ze een houvast op wat we thuis hard aan werken en ze werd meer en meer ontspannen. Een vrij mooie ontspannen proef was dan ook het resultaat. Score was 49 strafpunten. Voor het opwarmen van de jumping had ik geluk, weinig volk in de inspringpiste gaf mij de kans om goed op te warmen.  De stroom van ruiters en amazones die daarna binnenkwam in de inrijpiste hadden op flash geen enkele invloed en met lange teugel bleef ze dan ook in vertrouwen rondstappen.  Eens in de jumpingpiste gaat het allemaal nog heel moeilijk. Flash zou het parkoer liever in 3 seconden afwerken, maar ik verwacht echt wel dat ze luistert en op mij instructies leert wachten. Dat vindt ze niet leuk. Het goede aan een oefencross is dat je mag doorrijden in een jumping tot dat je 6 weigeringen hebt. Ik reed er 5 bij elkaar , maar de twee laatste sprongen waren voor mij wel aanvaardbaar en goed. Goed kan je het op papier niet noemen, maar binnen onst team, algemene tevredenheid. Een ruiter voelt wanneer een paard tevreden is van zijn prestatie en dat gevoel had ik dan ook als ik Flash stapte na haar omloop in de jumping.  Het was zeker moeilijk om koers te houden op deze woelige zee, maar wij onthouden toch vooral de kleine verbeteringen en zijn vastberaden om dezelfde koers te blijven aanhouden.

Davina, Bo, Shauny, Fanny, Veerle en Els reden ook allemaal mee en deden hun ding.  Voor veel van die ruiters was het een van de laatste omlopen alvorens naar de CNC te Anzegem te trekken. Ze kijken ernaar uit en die mooie wedstrijd zou een kroon op hun werk van het voorbije seizoen moeten worden.  Nog een paar weken dames 🙂

De volgende stop voor mezelf is er eentje waar ik enorm naar uitkijk! Flash en Elima tijdens de OCC te Merendree.

camiel deurle

Shauny gaf Camiel 2 Go wat ervaring die Iony vdd en Liany vdd later goed gaan kunnen gebruiken.september 7th, 2015 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *