Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Winst voor Hakuna Matata in de Mb-reeks te Tongeren

De cross in Tongeren, daar kijken we altijd naar uit. Een heel mooie uitdaging die elk jaar echt wel de moeite blijkt. Dit jaar kon ik met de overwinning naar huis  in de reeks Mb en één van mijn leerlingen, Nicolas Thils, ging in de reeks B naar huis met de bronzen plak. Wat ben ik fier op Nico en Dyablo en op de schimmelmerrie Hakuna Matata.

Als alles goed gaat dan is het verhaal altijd kort. Ik wil vooral vermelden dat ik onderstreep dat dit een team prestatie is. Zowel de eigenaar Olivier Simoens, als mijn dressuurtrainer Claudia zijn belangrijke schakels in dit gebeuren. Maar ook Fanny, mijn familie, schoonfamilie en supporters dragen allemaal hun steentje bij. Ook Andy die de paarden komt voederen of Aurore en Davina die de boel bij mij draaiende houden als ik er niet ben. Alle sponsors die mij steunen om dit verhaal waar te maken. Allemaal maken jullie mij sterk als het tegenzit, maar nu ben ik blij te kunnen zeggen dat jullie allemaal hebben geholpen aan deze overwinning. Het is ok om er even van te genieten voor we verder gaan. Hakuna bevestigde haar vorm door terug een score van 46 strafpunten in de dressuur te lopen, 1 balkje te nemen in de moeilijke jumping en ze bleef foutloos en snel in de cross. De overwinning was de beloning.

Samenvatting van mijn rit met Hakuna Matata

Nicolas Thils reed een sterke wedstrijd met dyablo. Hij eindigde in dressuur op plaats 3. Met 1 balk in de jumping eindigde hij op een voorlopige 4 de plaats, maar wist na een super cross terug op te klimmen naar de 3 de plaats. Well done!

Samenvatting van de mooie rit van Nicolas Thils en Dyablo

Ook Starlight reed mee in de M en French Kiss van de dreef in de reeks J. Beide eindigden in dressuur in de top 10. De jumping kon ik niet tot een goed einde brengen. Het begin van het parkoer verliep met beide paarden stroef en ik noteerde 16 strafpunten. De cross met Star verliep zoals gepland, al deed ik het de eerste minuten wel wat rustiger aan. French kiss liep eerlijk gezegd de beste ronde tot nu toe. Ook al begreep ze de afsprong op het tweede water niet. Jammer voor het eindresultaat, maar voor mij snel vergeten, want hoe ze liep, zo heb ik ze nog niet eerder ervaren.

French Kiss van de dreef toont haar kwaliteiten

French Kiss van de dreef toont haar kwaliteiten

Starlight just loves the cross country

Starlight just loves the cross country

 

 

Ook Veerle en Reality brachten de wedstrijd tot een goed einde. Bo toonde ons allemaal dat ze een heel positieve ingesteldheid heeft en laat het duidelijk zijn dat het nu net dat is dat een wedstrijdruiter nodig heeft.

Voor de rest was de sfeer echt top.

de boog kan niet altijd gespannen zijn

de boog kan niet altijd gespannen zijn

Bedankt aan iedereen die hier heeft aan meegewerkt en bedankt aan “foto Ronald” voor de prachtige foto’s en Marina en Bo voor de video’s.

geen woorden nodig

geen woorden nodigmei 16th, 2016 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *