Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Podium voor French Kiss vd Dreef op CCN Genk en zoveel meer.

Genk stond met stip in onze agenda aangekruist! Het weer zat mee en de omgeving blijft een topper. Alles is aanwezig om sport van hoog niveau te  verwerken en wij hebben deze kans dan ook volop benut. Ik maakte een filmpje met een samenvatting van onze hoogtepunten, maar ook een vermelding van een exclusieve insider. Veel kijkplezier. 

Stal Vddriesscht tijdens CCN Genk 2016

Met French Kiss vd Dreef (eigenaar Olivier Simoens) liepen we onze laatste voorbereidende wedstrijd richting Nokere. De vorm zit goed! De dressuur verliep zoals verwacht en ze liep een heel sterke proef. Ze sloofde zich uit van begin tot einde en werkte echt mee. Leuk om te ervaren, want dit paard heeft in dit onderdeel echt veel talent. Cross liep ze keurig en foutloos binnen tijd en tijdens jumping sprong ze sterk en lichtvoetig. Ik maakte een fout door de laatste dubbel te groot binnen te springen waardoor ik te dicht kwam van de allerlaatste sprong van het parkoer en een jammere balk kreeg. Zo zag ik onze overwinning aan mijn neus voorbij gaan, maar kon toch nog genoegen nemen met een derde plaats in het eindklassement. Heel blij met hoe ze aanvoelde en nu all eyes on Nokere!

Emiko (eigenaar Andy Van Herrenweghe) was na bijna twee jaar terug van weggeweest. En dit vond ik best wel spannend. Ze liep een keurige wedstrijd en ze voelt zich lekker. We hopen te kunnen verder bouwen aan een mooie toekomst. Man wat was ik blij om met haar terug richting startbox te kunnen stappen.  Best wel emotioneel moment.

Elima van het Massarthof liep haar eerste nationale wedstrijd. En dit deed ze voorbeeldig. ‘T is te zeggen, de dressuur liep ze keurig en haar resultaat was direct goed om in de eerste helft van het klassement te eindigen. De cross kreeg ik twee weigeringen, maar ze was gewoon erg onder de indruk van al de toeschouwers die zich rond de watersprong hadden verzameld waardoor de moed haar daar in de schoenen kroop. Voor de rest verliep alles voortreffelijk.  De afsluitende jumping waren ook teveel indrukken voor haar qua omgeving. Daar wordt aan gewerkt.

En toen was het de beurt aan Flash. Deze mooie zwarte merrie is best wel een handvol. Het was dan zowel voor mij als voor eigenaar Olivier uitkijken naar de uitkomst in de cross. Maar ze volgde en daar waren wij oh zo gelukkig mee. Ik reed ongeveer twee minuten buiten tijd, maar kon foutloos blijven op de hindernissen en in de bosdreven galoppeerde ze al op haar eigen benen en in balans. En man wat kan dit paard springen. Ook in de jumping kon ik het parkoer tot goed einde brengen en de drie dagen wedstrijd hebben heel veel vertrouwen gegeven aan paard, ruiter en eigenaar.  We kijken echt wel uit naar de volgende wedstrijd met dit paard en hopen dat ook dan alles zo positief en hoopvol verloopt.

Ik wil ook vermelden dat ik trots ben op de manier dat elk van mijn leerlingen heeft rondgefietst op deze zware wedstrijd. Omwille van het feit dat CCN Genk zich op drie dagen afspeelt vraagt dit toch wel een doordachte manier van aanpak van ruiter en paard. De cross verliep bij elk een zonder grote moeilijkheden en drie van de vijf kwamen foutloos en zo goed als of binnen tijd  over de eindmeet. Twee andere noteerden één weigering.  Iedereen straalde na afloop en de paarden voelen zich fit en happy.

Ik wil ook een aantal mensen bedanken. Natuurlijk Olivier en Andy omdat ze mij hun fantastische paarden toevertrouwen en omdat zij ook meehelpen om alles zo optimaal mogelijk te houden. Ook Steven en Inge die naast het gebruikelijke fotograferen ook hebben geholpen met het groomen van de paarden. Dit was een enorme hulp. Ook Thomas Sacreas nam prachtige foto’s en was zo vriendelijk om deze met ons te delen. Natuurlijk ook Ronald Hacken van Stal van Eyk en Victor krijt niet te vergeten. Ze hebben echt een gave om actie te vereeuwigen.  Bedankt ook aan iedereen die heeft meegedragen om deze prestatie mogelijk te maken. Bedankt ook aan sponsor BVBA Van Audenhove die een deelname aan deze wedstrijd voor ons makkelijker maakte.

Het was een leuke “mid-week” en we hadden heel veel plezier.

Flash doet meer dan 120% haar best, love to ride this horse

Flash doet meer dan 120% haar best, love to ride this horsejuli 27th, 2016 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *