Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Kicken at nokere!

Wat een kanjer van een wedstrijd! De omgeving en meer dan duizenden bezoekers maakt het echt speciaal om te rijden. Daarbovenop een uitdagend parkoer om je in uit te leven met droompaarden. Wat wil een mens nog meer. 
Ik wil van wal steken met een bedanking. Ik wil al de mensen bedanken die zijn afgekomen om te supporteren, zalig om dit te ervaren. Davina, Bo en Nico hebben ook hun hart uit hun ziel gelopen met video en camera in de hand wat mij tal van leuke en leerrijke beelden opleverde. Olivier Simoens die mij zijn paarden toevertrouwd en samen met mij werkt aan vooruitgang. Dressuurcoach Claudia te Kloese die het beste in mij tracht naar boven te halen. Gilbert die zijn ervaringen deelt. Mijn lieve Fanny die  mij steunt en voor en tegenspoed en alle andere mensen die ook hun steentje bijdragen … BEDANKT.

En last but not least … bedankt aan de organisatie, officials en vrijwilligers!

een impressie van onze wedstrijd kan je krijgen door te kijken naar de video

Stal Vddriessche in Nokere 2016

Voor mij verliep de wedstrijd bijna helemaal zoals gepland.

French kiss van de dreef liep mee in het belgisch kampioenschap voor zes jarige paarden.  Daarmee was het ook haar debuut op M-niveau In dressuur reden we een proef die een heel sterk drafwerk toonde. In de galop kwamen de overgangen naar draf wat tegen de hand en die haperingen betaalden we heel duur in een zeer teleurstellende score.  In de jumping liep ze echt een heel sterk parkoer. Ze liet haar heel makkelijk rijden, sprong uitzonderlijk sterk, luisterde heel goed, maar nog wat groene foutjes in dubbel en driesprong zorgden voor twee balken. De cross country was zelfs voor ervaren paarden een uitdaging. Ik weet van French dat ze goed volgt en aanpakt. We hadden dus besloten om de moeilijke lijnen rechtdoor te nemen. En dat lukte echt wel meer dan aardig. Het was genieten. Op het laatste van de cross kwamen we jammergenoeg een beetje energie te kort waardoor we op de voorlaatste sprong een weigering kregen. Ik kreeg het niet meer voor elkaar om haar galoppassen korter te maken waardoor de sprong op het smalle puntje na een bocht van 90° onmogelijk werd. Heel jammer, maar noch paard of ikzelf kon hier iets aan veranderen. Op 6 jarige leeftijd is het volgens mij volledig normaal dat de conditie niet even sterk is als een paard van 8. Ik reed de punt opnieuw aan en ze klikte terug onmiddellijk vast tussen wit en rood. Dit toont nogmaals aan wat een bijzonder paard dit is! Wel jammer want ze verdiende echt een foutloze rit. De rest van de rit verliep beter dan ik ooit had durven hopen.

Starlight toonde nog teveel spanning in dressuur. Jumping was wel veel beter, maar nog steeds twee balken te veel. De cross was top. Ik maakte wel een stuurfout die ik betaalde. Daar kon het paard echt niets aan doen. Even vloeken en verder met Hakuna!

Hakuna Matata liep er voor de eerste keer in de Z-reeks. Dressuurscore kreeg ik verdiend 58 strafpunten. Een moeizame start heeft mijn score naar beneden gehaald, maar na de eerste stap ben ik erin geslaagd de trein op gang te krijgen en liepen we een behoorlijke proef. Gelukkig kon ik op die manier nog de schade beperken. In de jumping liet ik mij vangen om teveel vooruit te gaan in eerste dubbel en daar kwamen de eerste fouten.  In de cross kozen we terug om overal recht door te gaan. Ze heeft zoveel geleerd en we verstaan elkaar elke keer beter. Alles verliep ook heel makkelijk.  Op de dubbele hagen combinatie koos ik niet voor alternatief, maar betaalde met een weigering. Ik neem ze op mij. Ik nam mijn lijn te recht en ze kreeg een fractie te weinig tijd om te snappen wat ik van plan was. Damn. Zo een toprit die we niet konden afwerken. Deed pijn. Maar aan de andere kant moeten we tevreden zijn. Het was haar eerste keer op Z niveau en ik denk toch wel dat we mogen zeggen dat we hier tevreden mee moeten zijn. Zowel ruiter als paard  moeten groeien op dit niveau en nu ligt de baan open.

Nicolas Thils en Diablo liepen een heel mooie foutloze cross en daar ben ik heel trots op!

Alle vier de paarden kwamen gezond thuis. Het hele team was moe maar voldaan en we waren het eens.

Het was kicken in Nokere!

Een tevreden Hakuna Matata en een al even tevreden eigenaar.

Een tevreden Hakuna Matata en een al even tevreden eigenaar.augustus 9th, 2016 | Gepost door Brecht in Uncategorized

One ResponseLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *