Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Mooi nieuw gras en zwaartekracht getest in Brugge

Mid augustus loopt de parking van Brugge altijd gedisciplineerd vol. Dit onder het wakend toezicht van toegewijde rangers die ervoor zorgen dat orde en veiligheid worden nageleefd. En dan kan de strijd beginnen. Paarden lossen, ontspannen en klaar maken voor dressuur. 

Emiko liep een score van 58, goed voor de middenmoot. Ze toonde mooie stukken en we werken hard om ook met dit paard te kunnen aansluiten bij de eerste tien van het klassement na dit onderdeel. Want dit is toch de plaats die je moet hebben wil je een deftige kans hebben op winst. Los daarvan is in eventing de strijd pas gestreden op zondag. De jumping bleek echt wel een scherprechter. Het eerder technisch en doordacht parkoer verlangde een juiste aanpak van ruiter en gehoorzaamheid van het paard. Daar toonde emiko dan wel mooi haar ontspanning en ervaring. We finishten als enige van de reeks foutloos en binnen tijd. Daarbovenop was ik echt tevreden van de ronde. Het opwarmen van de cross verliep top en de cross ook. Ze vertrok sterk, snel en in vertrouwen. Overal kwamen de sprongen vanuit het ritme en de punten kon ik op drie galopsprongen rijden. Toen ik boven op het A-element kwam van de heuveltjes ging het jammergenoeg mist. Deze derde laatste sprong gooide ons niet alleen uit de wedstrijd, maar ook uit het zadel. Emiko vond de weg net niet naar de overkant van de sprong. Door de weigering krabbelde ze achteruit verloor haar evenwicht en viel zo achterover terug op de helling. Gelukkig bleven we samen (op wat kneuzingen en schaafwonden na) ongedeerd en kijken we al uit naar Diepenbeek.

DSC_0389

little brave hors

 

 

emiko jumping

emiko jumping

 

 

 

 

 

 

 

emiko dressuur

emiko dressuur

Vasco eindigde 7 de in de reeks Bo. Dressuur liep hij netjes en in jumping en cross bleven we foutloos. Flash liet haar terug fijn berijden. Ze had nu iets minder tijd om zich te acclimatiseren wat in dressuur zorgde voor teveel spanning, maar ze gedraaide zich wel op het opwarmterrein en dit is voor ons op dit moment toch het belangrijkste. Haar jumping was echt heel goed. Ontspannen gecontroleerd en foutloos. Wat ben ik hier blij mee! In de cross voel je dat ze nog te gretig is als ze de sprongen ziet en foutief denkt. Ik blijf er een punt van maken dat ze ook aandacht heeft voor mij in dit onderdeel en soms is het dan op een sprong net te moeilijk. Deze keer was het de vijfde sprong die onoverkomelijk leek. Dit maakt deel uit van haar africhting en ook dit zal ze wel overwinnen.

video: jumping Flash te brugge

Flash sprong ontspannen

Flash sprong ontspannen

Tevreden Fanny, Vasco en natuurlijk ikzelf na de cross

Tevreden Fanny, Vasco en natuurlijk ikzelf na de cross

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook Nicolas Thils en Els Niemgeerts brachten de wedstrijd tot een goed einde en beide finishten ze de moeilijke B cross binnen tijd. Bo Decoster had minder geluk want haar airbag ging af zonder te vallen ­čÖé Maakte het nogal moeilijk om de laatste sprongen te overwinnen. ┬áReality van Veerle zag het zoals vele andere paarden niet zitten om de smalle piramide voor het water gemakkelijk binnen te springen.augustus 21st, 2016 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *