Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Warm onthaal op CNC Diepenbeek.

Wat waren wij blij om begin dit jaar te zien dat de CNC Diepenbeek terug op de agenda stond. Deze is een paar jaar weg geweest, maar dit jaar vond de organisatie dan toch de moed, middelen en volharding om door te gaan. Ik denk dat elke eventer hier alleen maar mee blij kan zijn! En het werd een heel mooie wedstrijd. De dressuurring en jumpingpiste waren een ware luxe en streling voor het oog alsook werd de cross van meerdere mooie nieuwe hindernissen voorzien. Good to have you back!!!

De paarden waren ook in hun nopjes. Met French Kiss van de dreef reden we een heel knappe dressuur van 46 strafpunten. Deze zesjarige merrie staat keurig haar mannetje tussen een sterk deelnemersveld. Deze trend zet ze alleen maar voor in de twee andere onderdelen. In jumping noteerden we 1 jammere balk en in de cross bleven we foutloos. Haar eerste kwalificerend resultaat om internationaal te mogen starten is bij deze binnen alsook wist ze te eindigen op plaats 10 in een reeks van meer dan dertig starters. Emiko nam deel in dezelfde reeks en eindigde op een finale 14 plaats. Dressuur is nog ondermaats met 59 strafpunten, maar toch krijgen we meer stabiliteit in deze kleine hete merrie. In de jumping kreeg ik 1 balk die ik eigenlijk had kunnen voorkomen. Cross deden we ook foutloos. Heel tevreden van hoe ze alles aanpakte. Voor de M-reeks bleek het na enkele verkenningen een cross te zijn waar je toch voldoende ruimte kreeg om te galopperen. Er waren sprongen die je mooi vanuit een galop kon nemen en het geheel zorgde voor een mix combinaties die ervoor zorgden dat zowel ruiter als paard een goed plan moesten hebben. Door het warme weer werd er besloten om een lus uit het parkoer te halen. Dit was goed voor de paarden, maar ik ben ervan overtuigd dat deze lus het parkoer alleen nog maar beter had gemaakt. We kijken alvast uit naar volgend jaar.

In de occ was het Elima en Flash die ik zadelde. Elima had een heel goede ervaring. Mooie dressuur , foutloze jumping en cross. Heel blij. Flash liet zich overal goed rijden behalve tijdens de jumping. De jumping stond opgesteld op crossterrein en de bedoeling was om aansluitend verder te crossen. Haar aandacht zat dan ook al teveel bij de cross waardoor ik de jumping niet tot een goed einde kon brengen.

Nicolas Thils en Folie Fleur van Vijvereecke reden weer een ijzersterke cross en jumping. Ze waren tevreden met het eindresultaat. Bo en chavannah toonden terug hun vorm, maar jammergenoeg een ongehoorzaamheid op de 5. Davina en Brinx reden terug een goede ervaring bijeen in de reeks 60 cm .

De temperaturen waren warm, het crossterrein lag 1,5 km verwijderd van de stallen en ik had 4 paarden mee. Gelukkig kon ik terugvallen op een ijzersterke groep van mensen die gewoon doen wat moet. Paarden afkoelen, water aanleveren, paarden zadelen, laten grazen, … Niets was teveel. Daarom maakte ik speciaal voor ieder die meehielp een kleine fotomontage (foto’s werden genomen door Steven de Maere, Inge Stevens en Bo De Coster) want jullie zijn allemaal heel erg bedankt!

let’s work together

Ook Tom en Els die deze wedstrijd voor mij sponsorden (frituur tom en els) kwamen een kijkje nemen en zagen dat het goed was.

enthousiaste groep na afloop van de mooie wedstrijd te Diepenbeek

enthousiaste groep na afloop van de mooie wedstrijd te Diepenbeek

 

prachtige dressuurring

prachtige dressuurring

En al even mooi jumpingparkoer

En al even jumpingparkoer

nieuwe crosshindernissen

nieuwe crosshindernissen

 

 

 

 

 augustus 31st, 2016 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *