Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

CNC Merksplas , and when the rain begins to fall …

… you are my rainbow in the sky. And I will catch you if you fall, you’ll never have to ask me why! Een refrein uit een wereldhit, die perfect omschrijft waar het in eventing om draait. Partnership. In Merksplas kwam dit zeker naar boven. Met French Kiss van de dreef reed ik de reeks M.  Met haar zesjarige leeftijd liep ze een heel leuke en goede dressuur met een score van 49 strafpunten. 

In de jumping ging het mis. Ze sprong zeker hard en goed genoeg, maar ik kwam niet voldoende vooruit in de driesprong en daar liep het mis. Jammer. Een inschattingsfout van mezelf, maar los daarvan stelde ze mij zeker niet teleur. In de cross liep ze zoals ik wou. Ik was heel tevreden van de manier waarop ze de afsprong, piano en grachten sprong. Zonder aarzelen en in vertrouwen. Op 3/4 van het parkoer besloot ik wel te stoppen omdat ik vond dat ze niet meer genoeg brandstof in de tank had. Dit kan gebeuren op zo’n jonge leeftijd en ik luister liever naar deze signalen dan ze te negeren. Ze heeft een goed seizoen achter de rug, is in vertrouwen en had ook in Merksplas een goede rit. Ik wou dit ook zo houden. Zo konden ikzelf, eigenaar en French tevreden de winter in.

Met Hakuna Matata liep ik de Z reeks. Dit was genieten.  Ze liet een mooie proef zien in dressuur. De jumping was niet zoals het hoorde, maar de cross was dan weer uit het boekje. Deze merrie is met haar negen jaar nog onervaren op dit zware niveau, maar ze toonde toch uit welk hout ze gesneden is. In de cross vertrokken we eerder traag uit de startblokken omdat de eerste twee minuten toch wel uit veel bochtwerk bestond, maar daarna konden we voluit gaan en daar is ze zo goed in.  Ze liep de cross dan ook foutloos en noteerde de tweede snelste tijd.

Hakuna Matata reeks Z in Merksplas

We keerden allemaal tevreden terug en hadden een mooie afsluiter op ons seizoen.  Bedankt aan Ronald Hacken, Steven De Maere en Inge Van dooren voor foto’s en filmpjes en aan Olivier om mij zijn fantastische paarden toe te vertrouwen.

Eventing gaat vooral om vertrouwen en wederzijds respect en teamwork. Ronald Hacken wist dit mooi n beeld te brengen.

Eventing gaat vooral om vertrouwen en wederzijds respect en teamwork. Ronald Hacken wist dit mooi n beeld te brengen.oktober 19th, 2016 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *