Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

OCC Merendree … de “Tongeren” van de OCC’s

Er was regen voorspeld, maar we hebben zon ervaren. Daarnaast wil ik vooral benadrukken dat het echt de moeite loont om met de paarden richting Merendree te trekken. In deze cross wordt mijns inziens geen moeite gespaard om het maximum uit de mogelijkheden te halen. Het is ook heel leerrijk voor de paarden. Ze krijgen voldoende ruimte om te galopperen, leren grachten springen, afsprongetjes, piano’s, combinatie’s, … Je kan wel zeggen dat alles aanwezig is in deze cross. Ik hou van het terrein in Tongeren en ik heb het gevoel dat de paarden in Merendree een beetje op dezelfde manier moeten aanpakken zoals in Tongeren 🙂 Alleen maar goed als je het mij vraagt.

Voor de rest was het voor mij wel spannend, want French Kiss van de Dreef kwam er na lange tijd terug voor het eerst aan de start. Na een lange en rustige revalidatie na het verkeersongeval eerder dit jaar was het uiteindelijk zo ver om ze nog eens in contact te brengen met een wedstrijderveraing. Het was zo leuk te ervaren dat ze er echt zin in had en in volle vertrouwen deed wat ze vorige jaren heeft geleerd. Een geode basisopleiding heeft ook zo zijn voordelen. Als je door omstandigheden voor een langere tijd out bent , dan kan je vrij snel weer de draad oppikken. Ze stond op de eerste plaats na dressuur en noteerde geen fout meer tot het einde van de wedstrijd 🙂 Bo Decoster won trouwens met haar Chavannah ook de andere reeks. Proficiat!

Met Flash reed ik ook de 90 cm. Ook deze merrie mag van geluk spreken dat ze nog op de trailer kan geladen worden na de crash die ze meemaakte in februari. Ik voel, samen met de eigenaar, dat dit paard langzaam aan vertrouwen wint. Maar toch blijft een doorbraak uit. Momenteel zijn we zeker nog niet waar we moeten zijn en we kunnen zeker niet spreken van een paard dat zich laat rijden en klaar is om te presteren. Wel is het zo dat ze ons vertrouwt. Ik hoop echt dat ik erin slaag om dit fantastisch paard terug op de rails te krijgen. Ik geloof er in elk geval wel nog altijd in en dat is het belangrijkste. Jammer dat we dit seizoen hebben gemist, maar blij dat we ze nog kunnen rijden. To be continued.

Nico en Veerle reden ook deze wedstrijd ter voorbereiding van Anzegem. Hun twee eerder onervaren paarden namen heel wat baggage mee richting huis en daarom doop ik Merendree tot de “Tongeren” van de OCC’s. 🙂 De paarden leren er heel wat.
Enkele foto’s van beide merries, bedankt Thomas Sacreas om deze met ons te delen.september 19th, 2017 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *