Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

D’amour ademt vrij na geslaagde operatie Cornage.

D’amour is een 8 jarige ruin in het bezit van eigenaars Anja en Kris Van Kerkhove-Neyens. In Augustus kreeg ik hem onder mijn zadel aangeboden en al snel was ik overtuigd van de kwaliteiten van deze werkwillige Atlantic x Chin Chin. Wel duidelijk was dat hij cornage had. Dit is een verlamming van één van de stembanden waardoor de luchttoevoer aanzienlijk wordt verminderd. Niet echt ideaal voor een sportpaard.

We beslisten om de laatste maanden van het wedstrijdseizoen te gebruiken om d’Amour beter te leren kennen om zo een goed beeld te vormen van zijn kunnen. Daarin werd steeds rekening gehouden met wat hij aangaf zelf comfortabel te kunnen. Zo reden we wel een aantal crossen, maar trokken ons terug op het moment dat we voelden dat hij niet meer comfortabel liep.

Ik was dan ook heel blij dat de eigenaars bereid waren om d’Amour alle kansen te geven op een mooie toekomst in de sport en bijgevolg beslisten om hem te laten opereren voor zijn aandoening.

Deze is ondertussen met success gebeurd in de diernkliniek “De Morette” in Ternat. Een operatie is nooit zonder risico, maar d’Amour heeft ook dit obsakel op zijn eigen manier overwonnen en is aan het recupereren. Zijn revalidatie zal meerdere weken in beslag nemen, maar de dierenarts was lovend over het resultaat.

Wij wensen ook het ganse team van de dierenkliniek “De Morette” in de bloemen te zetten! Bedankt voor jullie prachtig onthaal, geode uitleg, opvolging, transparante communicatie en goede toegangkelijkheid. Het hele process was duidelijk en er werd zeker heel correct omgegaan met onze gevoelige d’Amour. In het bijzonder ook een heel groot woord van dank aan dierenarts en chirurg Matthew (Thijs) De Bont die al zijn liefde en kunde van zijn vak ten dienste heeft gesteld voor onze D’Amour.

Wij kijken uit naar de toekomst en zijn heel blij met deze nieuwe adem.

D’amour de eerste dag na zijn operatie


No words needed: Kris, Anja en D’amour


Ondanks zijn cornage had D’Amour goede ervaringen en liep hij gelukkig


Bedankt aan het ganse team van de dierenkliniek “De Morette.”november 6th, 2017 | Gepost door Brecht in Uncategorized

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *