Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Foud is goet …

Als je de titel leest, dan begrijp je zeker wat er staat. Ook al staan er twee kemels van schrijffouten in.  Ik ga het niet hebben over onze spellingsregels, die vind ik veel te moeilijk.  Ik vond het wel een leuke intro voor onderstaande gedachte 🙂

Ik ben de persoon die mij kan doen inzien dat ik iets fout doe altijd dankbaar . Want dan leer ik. En daarom: “Fout is goed.”

Mijn uitgangspunt als ik paard en ruiter train, is om ze beter te maken. Dit probeer ik altijd in een positieve omgeving te doen. Een positieve omgeving is niet gelijk aan rozegeur en maneschijn, maar is wel een waar de een de ander niet in de steek laat en iedereen alleen maar goede bedoelingen heeft. Dit wil dus ook zeggen dat er kan gezegd worden wat minder is of niet goed gaat.

Ik merk dat eens we een vertrouwensrelatie hebben bereikt, iedereen maar al te graag aan de slag gaat met zijn of haar werkpunten en er op dat moment ook geen drempels of barrières zijn. Zalige en efficiënte manier van werken en iedereen krijgt daar veel voldoening van . Het voelt alsof iedereen op dat moment echt op hetzelfde kanaal zit.  Wanneer we dit punt bereiken is het vaak ook zo dat de resultaten ook zichtbaar zijn voor een buitenstaander.

Fouten maken is alleen maar interessant als je de uitdaging aangaat om te zoeken naar die betere versie van jezelf. Het is niet mogelijk om geen fouten te maken.  Het is wel mogelijk om ermee aan de slag te gaan.

Weinig zin om alles perfect te willen hebben, niet goed voor den tikker.  Resultaten zijn alleen maar een gevolg van de juiste reactie op een actie. Laat dat de uitdaging zijn … de juiste reactie op een actie.

Ik hoop dat jullie het even fantastisch vinden als ik om elke dag zoveel mogelijk van fout goed te maken.

 

 

 

 augustus 14th, 2019 | Gepost door Brecht in Uncategorized

4 ResponsesLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *