Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

Strijden tegen Corona is een beetje zoals paardrijden.

Ik denk dat ik niet alleen ben als ik zeg dat ik vol ongeloof kijk naar de wereld rondom mij. Wat een moeilijke hindernis ligt er voor ons nu. En we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Ons uitgangspunt om de dag te beginnen is niet wat het hoort te zijn, en toch is het wat het is. We kunnen er niet omheen, we moeten ermee omgaan. 

Een vreselijke situatie omdat de gevolgen van het coronavirus moordend kunnen zijn.

Voor mezelf kwam ik snel tot volgend inzicht: hoe je omgaat met Corona is een beetje zoals paardrijden. Wat je uitgangspunt ook mag zijn als je je paard bestijgt, je moet vooral positief handelen.

Paarden zijn bereid om alles te doen voor ons en ze kunnen ongelooflijk veel, maar ze gaan het pas juist en goed doen als wij het ongelooflijk goed en juist vragen. Het is de ruiter zijn verantwoordelijkheid om het uitgangspunt van de dag zo dicht mogelijk te brengen bij dat wat hij nodig heeft om de gewenste prestatie te behalen.  Dit door oa een goede training, goed management, goede communicatie, … En alles bepalend zal zijn dat hij dan elke dag opnieuw een positieve houding aanneemt in zijn uitgangspunt. Enkel op die manier zal hij het paard dat van uitgang nerveus is op wedstrijd snel vertrouwd kunnen maken met de omgeving. Zo zal het paard rust en zelfvertrouwen vinden in dat wat hij thuis geleerd heeft en hoogstwaarschijnlijk met veel plezier presteren voor jou. Ik heb geleerd van mijn paarden dat als ik positief omga met de spanning en stress die ik bv krijg op de eerste dag van de wedstrijd dit snel wordt omgebogen naar een leuke communicatie. En ik heb ook geleerd door doelen te stellen en vaak op wedstrijd te gaan, dat het zo hard nodig is om elke dag positief te handelen, wat je uitgangspunt ook is.

En laat dit nu net hetgeen zijn wat we vandaag allemaal nodig hebben. Ons uitgangspunt van vandaag ziet er niet goed uit. Het is ons doel om dit te veranderen. Dit kan, als we starten met aanvaarden in welke miserie we zitten. Daarnaast  hoop ik dat iedereen kracht vindt om te beslissen om een positieve houding aan te nemen in dit uitgangspunt. Verander niet van manier van werken. Blijf geloven in de aanpak. Beperk je contacten tot een minimum, ook al komt er niet direct betering. Weet dat je aan het werken bent aan een basis. Een basis die ervoor zal zorgen dat je uitgangspunt van morgen veel beter zal zijn dan je uitgangspunt van vandaag. Veel sterkte allemaal en hopelijk kunnen we allemaal snel terug gaan en staan waar we willen.

Elima goed op weg in Nokere.

 maart 16th, 2020 | Gepost door Brecht in Uncategorized

2 ResponsesLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *