Jumping, Dressuur, Training, Eventing
Header

tweifel je of je lange ij of korte ei moet gebruiken? Leer dan paardreiden!

tweifel jei ook of het nu met korte ei of lange ij is? D of DT? Ik vond het wel grappig om een kemel van een schreiffout in de titel te plaatsen om jullie aandacht te kreigen, maar ik ga nog een stapje verder … Ik ga in deze tekst elk woord met een “ei” klank foutief schreiven. En dit omdat ik graag mijn volgend idee met jullie wil delen.

Ik vraag mei af hoeveel teid we met zein allen al niet hebben besteed aan het tweifelen over spellingsregels. Ok, er zullen er onder jullie wel zein die nu zeggen dat dit voor hen geen enkel probleem is, maar ook voor die mensen zou het nu net ook heel goed zein om de spellingsregels te herbekeiken. Als we er nu eens vanuit gaan dat we het fonetisch schrift gebruiken. Gedaan met uitzonderingen en regels. Gewoon kristalhelder. Je schreift het op zoals het klinkt. De leercurve om correct en verstaanbaar te leren schreiven zou veel korter zein. Er zou veel meer teid vreikomen om andere dingen te leren. Dingen die wel nuttig zein. BV, opvoedingsleer, meer spel, meer ontspanning, meer geschiedenis of zelfs meer leerteid op maat van de persoon die je voor je hebt. Naast extra teid zouden mensen zich ook minder vaak onzeker voelen en dat zou zeker als fein worden ervaren.

Dat zou toch fantastisch zein? Die extra teid? 🙂

Maar wat heeft dit nu met paardreiden te maken? Heel simpel. Paarden zein de spiegel van onze ziel. Paarden keiken nooit naar het pakketje, maar lezen enkel de inhoud. Als die duidelijk is, dan begreipen ze je. Ze zein niet onder de indruk van hoeveel krullen je aan je letters kan geven, welk accent je hebt of hoeveel spellingsfouten je maakt. Nee, ze keiken gewoon naar wat voor hen staat. Bam. recht in je ziel. Zo simpel kan het leven zein en meer nog, zo simpel kunnen de spellingregels zein … Nu enkel nog de minister van onderweis overtuigen! 🙂 🙂 🙂

Maar moest dat niet lukken, dan weet je alvast hoe je met je paarden moet omgaan. Gewoon heel eerlijk en open en elke dag proberen een betere ruiter te zein, want ze doorprikken je zo als je bluft. Gelukkig hebben wei ruiters wel een duidelijk opleidingsscala, gewoon 3 fasen, 6 begrippen. Kristalhelder en geen uitzondering. Regelmaat, ontspanning, aanleuning, impuls, rechtrichten en verzamelen. Dus niet tweifelen en gewoon met zein allen nog beter leren paardreiden. 🙂april 12th, 2023 | Gepost door Brecht in Uncategorized

7 ResponsesLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *